Microsoft renunță definitiv la brandul Nokia pentru telefoanele Lumia

microsoftlumia

După mai bine de un an de la anunțarea preluării companiei finlandeze, Microsoft renunță definitiv la brandul Nokia pentru smartphone-urile Lumia. Gigantul software va prezenta publicului larg noua gamă de smartphone-uri Lumia în perioada următoare. Telefoanele vor avea inscripționat atât logo-ul companiei (celebrele pătrate) precum și înscrisul Microsoft pe carcasa spate.  Vice-Președintele Microsoft, Tuula Rytila a declarant că compania americană de abia așteaptă să își prezinte publicului larg noua gamă de telefoane Lumia. Ca o liniștire pentru fanii Nokia, acesta a mai adăugat că celebrul brand finlandez va continua să producă modele “entry-level” în continuare. Telefoanele Nokia 130 se vor produce sub brandul finlandez, deoarece acest model a prins foarte bine la publicul țintit, în mare parte datorită prețului redus (85 de ron) și a ușurinței cu care poate fi folosit.

Nokia-130

“Persoanele care au conturi online în bazele de date de la Nokia, vor fi transferați zilele următoare pe platforma Microsoft, aceștia vor primi în continuare aceleași actualizări, notificări și servicii de bună calitate” au declarat reprezentanții Microsoft.

Nokia este încă un brand puternic în Europa, așa că este foarte posibil ca Microsoftexploateze pentru următorii ani la maxim tot ce este legat de compania Nokia. Microsoft a vândut 9.3 milioane de smartphone-uri Lumia în ultimul trimestru, cifră în ușoară creștere față de aceeași perioadă a anului trecut când au vândut 8.3 milioane de terminale. În timp ce sistemul de operare Windows Phone se confruntă din plin cu multe provocări printre concurenții direcți Android și iOS, Microsoft speră ca tranziția telefoanelor Lumia de sub brandul Nokia să se realizeze fără un impact negativ asupra vânzărilor.

 Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!


 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *