Huawei va lansa smartphone-ul Honor 6 si in Europa

Huawei Honor6 (4)
Huawei este o companie chinezească care și-a făcut intrarea pe piața smartphone-urilor cu telefoane ieftine, subțiri, arătoase și nu în ultimul rând puternice. Chinezii s-au impus rapid în rândul consumatorilor datorită prețului extrem de avantajos și a specificațiilor tehnice de top.

Noul terminal pe care Huawei îl promovează intens își va face intrarea și pe piața din Europa în curând, dar pentru început acesta va fi disponibil doar unui număr restrâns de țări. Privit de la exterior acesta seamănă destul de bine cu iPhone 6, mai ales la margini (chiar dacă butoanele de volum au fost mutate pe partea dreaptă, sub butonul Power On) și la partea frontală. Lăsând la o parte similitudinile dintre terminalul produs de Huawei și vârful de gamă de la Apple, trebuie apreciată personalitatea distinctă a telefonului. Formele simple, marginile rotunjite, dimensiunea generoasă a ecranului și grosimea redusă îl propulsează în categoria terminalelor premium.

Specificații tehnice

Huawei Honor 6 este un telefon de top și la configurația hardware, astfel chinezii au echipat device-ul cu un ecran IPS-LCD de 5 inch cu rezoluția de 1080p, camera principală de fotografiat de 13 megapixeli, procesor octa-core ( 4xCoretex A15, 4XCoretex A7), tactate la 1.7 GHz respectiv 1.3 GHz, 3 GB memorie RAM, 16/32 GB spațiu de stocare (cu posibilitatea de a suplimenta spațiul cu card microSD). Honor 6 dispune de conectivitate WiFi dual-band, LTE, Bluetooth 4.0, NFC și microUSB. Terminalul rulează sistemul de operare Android (versiunea 4.4.2), chinezii anunțând că acesta va face trecerea în curând  spre Android 5 (LolliPop). O surpriză cu adevărat plăcută este bateria de 3100 mAh cu care a fost echipat device-ul, aceasta oferind o autonomie de o zi și jumătate în condiții de folosire intensă.
Alte caracteristici interesante: dual-sim, difuzoare certificate Dolby Digital și microfon pentru compensarea zgomotului de fond.
Minusuri: lipsă certificare rezistență apă și praf, lipsă Gorilla Glas pentru sticla spate, încălzire procesor.
Tot la avantaje mai putem trece în revistă prețul de comercializare: 400 dolari fără contract.


Una peste alta Honor 6 pare a fi un loz câștigător extras de producătorul Huawei, în mare parte datorită prețului accesibil și a specificațiilor tehnice de top. La scurt timp după ce a fost anunțat, terminalul a strâns note foarte bune pe forumurile de specialitate din partea internauților, astfel pe o scară de la 1 la 10 la capitolul performanță telefonul a strâns 8.2 puncte, la design 8 puncte și la caracteristici interesante 8.3 puncte.

Tu ce părere ai de noul vârf de gamă de la Huawei?

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Nu uita de reducerile din această perioadă de la eMAG!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *