Google testează un serviciu de tip video-chat între pacient și doctor

Doctor-pacient-video-chat

Secolul 21 este caracterizat în primul rând prin viteză, mobilitate și internet. Astăzi facem aproape  totul online, fie că lucrăm, căutăm informații, verificăm emailuri, prognoza meteo, programele la televizor, etc. După cum bine știți nu toate informațiile care se află pe internet sunt corecte. Chiar dacă ne desparte doar un click de marea vastă de informații aflată pe internet, de cele mai multe ori trebuie să filtrăm informațiile care ne sunt folositoare și care nu. Căutarea unor tratamente medicale pe internet în definitiv poate fi un lucru bun, deoarece ai acces  rapid la informație, afli părerea altor persoane care au încercat soluția respectivă, cum au răspuns la tratament, etc. Însă de cele mai multe ori ești la un pas de a lua o decizie greșită, deoarece internetul este gazda tuturor, astfel fiecare neavizat își poate da cu părerea despre domenii în care deține extrem de puține informații sau cunoștințe.  Dacă nu consulți un specialist în domeniu înainte să urmezi un tratament, te expui la un pericol real, riscându-ți propria sănătate și integritate corporală!

Google, dorește să vină în ajutorul persoanelor care caută pe internet sfaturi medicale de la persoane avizate. Recent aceștia au confirmat faptul că testează un serviciu online (Helpouts-style), prin care utilizatorii vor avea posibilitatea de a interacționa cu un medic specialist prin video-chat.

google-doctor-video-chat

 

 

„Scopul nostru este de a oferi utilizatorului cele mai bune sfaturi medicale direct de la un specialist, atunci când acesta va căuta informații despre insomnie, intoxicație alimentară, etc.”, a declarat Google într-un comunicat oficial.

Noul serviciu dezvoltat de gigantul din Mount View a fost testat pe un număr limitat de persoane, care au dorit să primească sfaturi din partea persoanelor avizate prin intermediul unei conferințe de tip video-chat.

Chiar dacă nu au oferit multe detalii despre cum va funcționa noul serviciu în mod practic, Google a declarat că va acoperi toate costurile de utilizare în perioada de testare.  Utilizatorul va trebui să plătească  doar atunci când se va hotărâ să își facă o programare la medic.

Chiar dacă nu este cea mai bună metodă de a afla un răspuns pertinent referitor la o problemă medicală, utilizatorul nu mai este nevoit să viziteze doctorul personal dacă are nelămuriri referitoare la simptomele care nu îi pun în pericol viața (răceli, insomnii, grețuri, etc.), salvând astfel timp și bani.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *