Google a lansat o actualizare majoră pentru ceasurile inteligente

MotoX_360_Finals-6 nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Producătorii s-au întrecut în acest an în lansări și prezentări de dispozitive ușor purtabile cu ocazia târgurilor și a evenimentelor de profil. Aproape nici un producător nu a lansat vreun sau o fără să fie acompaniat de un ceas sau o brățară inteligentă. Surpriza mare însă nu a fost multitudinea de produse lansate, ci cât de bine și rapid au prins aceste produse la publicul larg. Google, producătorul sistemului de operare Android, a pus la punct Android Wear, un sistem de operare ajustat special pentru ceasurile inteligente. Aceștia au promis în repetate rânduri că vor remedia problemele și neajunsurile sistemului de operare, oferind actualizări periodice. Astăzi gigantul din Mount View a anunțat printr-o postare pe blog, cea mai majoră actualizare a sistemului de operare Android Wear. Noul update rezolvă problemele legate de funcționare a aplicațiilor de fitness, și ne-sincronizarea senzorului GPS din interiorul ceasurilor cu aplicațiile de profil. Tot prin acestă actualizare s-a rezolvat problema legată de partajarea conținutului muzical de pe device cu căștile bluetooth. De acum utilizatorul nu va mai depinde de smartphone pentru a partaja muzica de pe ceas pe alt dispozitiv.

Conform Google, utilizatorii ceasurilor inteligente își vor putea monitoriza de acum numărul pașilor, viteza de deplasare și vor putea face evaluări pentru diverse rute de deplasare, fără să mai depindă de telefonul mobil.android wear harta

Magazinul virtual Google Play a primit categorii noi de aplicații (călătorie, socializare, productivitate,  fitness și sănătate) dedicate special ceasurilor inteligente , Google anunțând faptul că săptămânal sunt adăugate zeci de aplicații în magazinul virtual.

Odată cu acest update au fost reparate și o serie de bug-uri pe care utilizatorii și testerii le-au semnalat. Google sa angajat ca până la finalul anului să mai lanseze update-uri care vor îmbunătăți experiența de utilizare precum și posibilitatea de a personaliza și mai mult ceasul inteligent.

 Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. August 18, 2015

    […] au oferit foarte multe detalii despre specificațiile tehnice, știm că smartwatch-ul va utiliza sistemul de operare dezvoltat și optimizat de Google – Android […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *