Gluma se îngroașă! Și Samsung Galaxy Note 4 se îndoaie

Galaxy Note 4

Nebunia #bengate nu s-a încheiat! Chiar dacă iPhone 6 Plus nu mai este în centrul controverselor, foarte mulți internauți testează modelele premium alte marilor producători în continuare. Lewis Hilsenteger, utilizatorul canalului YouTube Unbox Theraby  care a devenit faimos după ce a prezentat un test de presiune la care a fost supus iPhone 6 Plus, a postat în această săptămână un nou videoclip în  se prezintă același test al presiunii dar aplicat competitorul direct al iPhone-ului – Samsung Galaxy Note 4.
În mod surprinzător Note 4 se îndoaie dacă aplici o presiune mai serioasă cu ambele mâini, dar spre bucuria fanilor Samsung, acesta nu se îndoaie la fel de violent ca iPhone 6  Plus.

După ce a fost acuzat de fanii Apple că a testat doar iPhone 6 Plus, Lewis a mai testat și device-urile  Samsung Note 3 și Note 4.  Note 3 a rezistat eroic presiunii aplicate, datorită șasiului întărit din interior și a carcasei de plastic, dar Note 4 (care are carcasa din metal) s-a îndoit exact în același loc ca și iPhone 6 Plus,  însă nu la fel de evident.

„A trebui să aplic o presiune mare pentru a îndoi carcasa lui Note 4, dar Note 3 a rezistat eroic, chiar dacă i-am aplicat aceeași forță” a declarat Lewis.

Samsung exploatat toată mediatizarea creată în jurul terminalului iPhone 6 Plus, realizând videoclipuri amuzante despre noul telefon produs de Apple și fanii acestuia. Samsung a prezentat publicului larg tot printr-un videoclip testele la care este supus noul vârf de gamă (Note 4) înainte de a fi lansat pe piață. Dar având în vedere că Note 4 și-a arătat slăbiciunile, chiar dacă nu așa de evident ca și iPhone 6 Plus, Samsung va trebui să își regândească de acum strategia de promovare.

Chiar dacă mulți internauți au afirmat faptul că fiecare telefon se poate îndoi dacă aplici destulă forță în punctul sensibil al carcasei, rămâne întrebarea cât de ușor sau de frecvent se poate îndoi un telefon premium. Conform lui Lewis, scopul testelor a fost de a vedea cum se comportă terminalele dacă sunt supuse la condiții de folosire mai intense.

Un articol recent publicat de Consumer Report, a arătat că terminalul Samsung Note 3 se îndoaie dacă îi se aplică o greutate de aproximativ 70 de kg în punctul sensibil, iar iPhone 6 Plus se îndoaie dacă îi se aplică o greutate de 30 de  kg. Așadar carcasa terminalului iPhone 6 Plus este categoric mai fragilă față de competitorul Note.

“Testele care le-am realizat nu au urmat o planificare atentă și observare îndelungată, asta deoarece nu poți reproduce la nici două săptămâni de la lansarea unui telefon uzura la care este supus acesta timp de  6 luni, un an sau doi ani.  Uneori trebuie să treci de aceste  limite pentru a replica cel mai rău scenariu la care poate fi supus un terminal, deoarece unii dintre voi vor fi proprietarii acestor device-uri pentru mai bine de doi ani, investind o sumă semnificativă la achiziționarea acestora.

Fii la curent cu cele mai mari reduceri de la eMAG!
Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & share. Mulțumesc

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *