Desire Eye – telefonul selfie lansat de HTC

HTC-Desire-Eye (2)În cadrul unui eveniment dedicat, HTC a prezentat invitațiilor și publicului larg un nou smartphone – Desire Eye. Compania taiwaneză a reușit să surprindă audiența atât prin design-ul excepțional a terminalului cât și prin caracteristicile acestuia.

HTC Desire Eye este o îmbunătățire considerabilă a fostului vârf de gamă HTC One E8, acesta având camera secundară de 13 megapixeli cu dual flash, ceea ce îl face excelent pentru pasionații de selfie. Camera secundară este poziționată central în partea din față, având în partea stângă dual flash și un microfon pentru ca înregistrările să aibă o calitate superioară. De asemena și camera principală are dual flash și microfon dedicat, camerele  înregistrând la rezoluția de 1080p la 30 de cadre pe secundă. Terminalul are în total trei microfoane, iar ultimul este amplasat în partea de jos, având rolul de compensare a zgomotului de fond.HTC-Desire-Eye (6)

Noul vârf de gamă al taiwanezilor este echipat cu un ecran LCD uriaș de 5.2 inch, având rezoluția de 1080 x 1920 pixeli. Chiar dacă carcasa este construită din plastic, la atingere Desire Eye oferă senzația unui smartphone premium, fiind foarte robust și rezistent. Ca și noutate pentru telefoanele HTC, Desire Eye este certificat IPX7, fiind rezistent la apă aproximativ jumătate de oră la adâncimea de 1 metru. Difuzoarele BoomSound, patentate de HTC flanchează display-ul în partea de sus și în partea de jos, fiind perfect integrate în design-ul terminalului. Chiar dacă abia se văd, acestea redau sunetul foarte clar și tare.

Sub capotă, Desire Eye este echipat cu un procesor quad-core oferit de Snapdragon  tactat la 2.3 GHz, 2 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare, utilizatorul având posibilitatea de a adăuga și card microSD. Terminalul are conectivitate WiFi dual-band, NFC, Bluetooth 4.0 și port microUSB. Bateria acestuia este doar de 2400 miliamperi, având o autonomie de aproximativ o zi. Device-ul rulează ultima versiune de la Android (v.4.4) având totodată interfața personalizată Sense (v.6).  HTC Desire Eye măsoară 151.7 x 73.8 x 8.5 milimetri, fiind puțin mai voluminos față de HTC One m8.

HTC Desire Eye are integrată aplicația Eye Experience, utilizatorul având posibilitatea de a utiliza ambele camere de fotografiat în același timp, iar cu ajutorul softului Crop-Me-In acesta poate edita ambele fotografii, realizând un colaj suprapus.

HTC Desire Eye poate fi considerat fără nici o problemă un smartphone de top. Atât la design cât și la echiparea hardware, terminalul impresionează! Puncte forte:  camera secundară foarte performantă, design atractiv, rezistența la apă și calitatea difuzoarelor. Dezavantaj: bateria destul de mică.

Tu ce părere ai ?

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & share. Mulțumesc

 

 

 

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Andrei Cibota says:

    Foarte reusit acest model. La ora actuala camera forontala nu are adversar!

  2. Andrei Baraban says:

    Deci HTC in curand va trece inainte celor de la SAMSUNG!… Mi se pare foarte tare faza ca poti face poza simultan de pe ambele camere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *