Aplicația PhotoMath calculează exercițiile matematice în locul tău!

aplicatia-photomath

Dacă ai probleme în rezolvarea exercițiilor la matematică, aplicația dezvoltată de compania MicroBlink vine în ajutorul tău. Astfel, persoanele care nu se descurcă foarte strălucit la matematică pot avea de acum un profesor virtual în propriul telefon inteligent. Aplicația PhotoMath se folosește de camera smartphone-ului pentru a scana și a rezolva un exercițiu sau o expresie matematică instant, afișând atât modul de rezolvare a exercițiului precum și răspunsul final. Interesant, nu?  Dacă te grăbești să cauți un răspuns la o problemă matematică mai dificilă, aplicația te poate scoate din impas eficient și rapid.

Atenție, utilizarea aplicației în mod ineficient (nu mai rezolvi singur temele, copiezi la examene, etc.) pe termen lung nu are un efect benefic asupra cunoștințelor tale, deoarece “fentând” procesul obișnuit de învățare și asimilare a cunoștințelor generale, ajungi să depinzi de factori externi la rezolvarea celor mai banale probleme în viața de zi cu zi. Până la urmă nu vrei să fi cel mai prost din curtea școlii, nu ? Având în vedere acuratețea și rapiditatea cu care aplicația rezolvă exercițiile, profesorii vor fi nevoiți să fie mai vigilenți în timpul orelor, din dorința de motiva elevul să gândească singur, iar dacă nu se descurcă, acesta să poată accesa surse externe care să îl ajute să rezolve o anumită problemă.

Până la urmă orice lucru, fie el tech sau nu, care ne înconjoară poate fi folosit în mod constructiv sau poate să dăuneze. Rămâne întotdeauna la latitudinea fiecăruia dintre noi decizia de a folosi un lucru în mod benefic (simplificând problemele în mod eficient) sau în mod dăunător (utilizarea necorespunzătoare).

Deocamdată aplicația este disponibilă doar pentru terminalele cu sistem de operare iOS (Apple) și Windows Phone (Microsoft).

 Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *