Android 5.0 este cel mai nou sistem de operare produs de Google

Lollipop-Forest

Google a lansat în sfârșit noul sistem de operare Android 5.0  Lollipop (acadea).  Acesta a debutat după cum era de așteptat pe device-urile din propria curte:  smartphone-ul Nexus 6, tableta Nexus 9 și Nexus Player serviciul de streamming. Nexus Player fiind primul device care utilizează sistemul de operare Android TV.

Noul sistem de operare are foarte multe îmbunătățiri, în special pe partea de design și interfață grafică. Android 5.0 are mai multe animații, un design mai curat, culori mult mai îndrăznețe, un meniu multitasking îmbunătățit și modalități noi pentru utilizator de a interacționa cu telefonul prin comanda vocală.  Centrul de notificări a fost de asemenea regândit, astfel utilizator va avea posibilitatea de a limita afișarea notificărilor în anumite situații (ex. ședințe, întâlnire importantă, școală, etc.).

Android 5.0 a fost creat din dorința de a păstra experiența de utilizare a sistemului de operare Android cât mai plăcută și eficientă. Telefoanele, tabletele, televizoarele sau ceasurile inteligente care vor utiliza noul sistem de operare vor avea o interfață familiară, iar tranziția de la un dispozitiv la altul va fi mult mai plăcută, deoarece sincronizările de conținut multimedia (muzică, filme și poze) se vor realiza mult mai ușor de la un terminal la altul”, a declarat Google într-un comunicat oficial.

Sistemul de operare include un mod nou de a optimiza bateria device-ului, astfel autonomia acestuia se va prelungi cu până la  90 de minute. De asemenea Google a îmbunătățit și nivelul de securitate, astfel în cazul furtului de telefon, utilizatorul va putea folosi funcția Factor Reset Protection, prin care terminalul va fi deconectat de la distanță, lăsându-l pe hoț doar cu piese de schimb, deoarece fără permisia utilizatorului de drept, telefonul nu va mai putea fi folosit niciodată. Tot la capitolul securitate, Google a anunțat îmbunătățirea conexiuni  Bluetooth

Per total Android 5.0 Lollipop este o mare realizare marca Google, acesta fiind cel mai avansat sistem de operare Android lansat până în prezent, având îmbunătățiri radicale la partea de design.


Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. October 21, 2014

    […] la performanțe ridicate de la viitoarea cameră. Având în vedere că de curând a fost lansat și Android 5.0 (LolliPop), partea de software a device-ului va beneficia de îmbunătățiri radicale, iar dacă mai punem la […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *