Lumia 830 – un smartphone de top pe care ți-l poți permite

lumia-830-1Nokia a prezentat cu ocazia târgului IFA de la Berlin Lumia 830, smartphone-ul de top pe care ți-l poți permite. Carcasa acestuia este construită din aluminiu și policarbonat, oferind device-ului un aspect premium. Una din caracteristicile interesante ale terminalului este încărcarea bateriei prin kitul WiFi, utilizatorul ne-mai fiind obligat să conecteze telefonul la cablu pentru a încărca bateria. În rest Lumia 830 este mai subțire, mai puțin voluminos și mai ușor decât fratele “mai mic” Lumia 930.

Chiar dacă la exterior diferențele nu sunt foarte vizibile, “sub capotă” Lumia 830  este mult dezavantajat în fața lui Lumia 930, lucru oarecum normal dacă ne gândim că acesta este un telefon pentru buget redus.

Lumia 830 are o cameră de fotografiat de 10 megapixeli care folosește lentile Carl Zeiss, și un senzor de stabilizare a imaginii foarte mic.  Alte caracteristici importante ale camerei sunt: tehnologia Pure View, detecția facială, modul panorama și focalizarea prin atingerea ecranului. Device-ul este echipat cu un procesor quad-core Snapdragon 400  tactat la 1.2  GHz, oferit de Qualcomm, 1 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare, cu posibilitatea de a adăuga și card micro SD. Display-ul terminalului este un LCD IPS cu diagonala de 5 inch și o rezoluție de 720 x 1280. Fiind un telefon pentru buget redus, Nokia a renunțat la rezoluția 1080p, totuși finlandezii nu au renunțat și la protecția Gorilla Glass 3 a ecranului. 2200 de miliamperi are bateria, aceasta oferind o autonomie de două zile terminalului.lumia-830-2

Prețul telefonului este de 330 de euro iar acesta va fi disponibil în patru culori: verde, portocaliu, gri și alb.

Nokia speră să dea lovitura cu acest device, deoarece pentru 330 de euro oferă celor interesați un telefon de ultimă generație (chiar dacă performanțele acestuia nu sunt de top), cu un design atractiv, cameră de fotografiat foarte bună și caracteristici noi interesante (încărcarea bateriei prin WiFi, și comunicare mai bună cu device-urile  smart în cazul dorești să faci screen sharing).  Chiar dacă a fost lansat în urmă cu puțin timp, telefonul a primit deja note bune pe siteurile de specialitate, astfel pe o scară de la 1-10 acesta a obținut nota 7,6 la capitolul performanță, 7,4 la capitolul caracteristici interesante și 7,6 la capitolul design.

Ție cum ți se pare Lumia 830?

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Fii la curent cu cele mai noi articole abonându-te mai jos:

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *