Kindle Fire HD 6 și 7 – cele mai ieftine tablete de la Amazon

Amazon-Kindle-FireHDBazându-se pe tendințele actuale de a oferi produse tech persoanelor care au buget limitat, Amazon a lansat o gamă nouă de tablete low-cost, dar cu specificații tehnice impresionante. Practic acestea sunt un bestbuy în momentul de față. Gigantul comerțului electronic a lansat două tablete cu display de 6 inch respectiv de 7 inch. Prețul de comercializare este de doar 99 $ pentru modelul de 6 inch și 139 $ pentru modelul de 7 inch. Amazon Kindle Fire HD 6 cântărește doar 290 grame, iar Kindle Fire HD 7 cântărește 337 grame.

Ambele tablete au suferit modificări atât la exterior cât și la interior față de modelele precedente. Prețul de achiziție precum și specificațiile tehnice ale acestora le recomandă ca fiind cea mai bună alternativă atunci când îți dorești un device ceva mai mare față de un phablet, dar care să aibă specificații tehnice decente și cel mai important, un preț de achiziție redus. În afară de dimensiunea ecranului, ambele tablete au configurații hardware identice. Amazon a folosit Gorila Glass 3 pentru a proteja display-ul de zgârieturi, lucru neobișnuit pentru modelele low-cost. Calitatea display-ului precum și claritatea acestuia este mult îmbunătățită, astfel de la 216 pixeli per inch (ppi) tabletele  Kindle Fire HD au de acum 252 pixeli per inch, și o rezoluție de 1280 x 800 mai mult decât decentă. Este surprinzător faptul că Amazon a ales să echipeze cu display așa de mare în diagonală și de o calitate peste medie noile tablete low-cost.

Amazon-Kindle-FireHD (4)

Tabletele sunt certificate Dolby Digital Plus, ceea ce înseamnă că calitatea sunetului este foarte bună. Difuzoare sunt mult mai puternice, oferind un sunet mai clar față de competitorul direct (tabletele Samsung).

Ambele tablete au procesoare quad-core tactate la 1.5 GHz, 1 GB memorie RAM și 8 GB sau 16 GB spațiu de stocare. Amazon oferă spațiu de stocare în cloud NELIMITAT în mod gratuit, deci utilizatorul nu va mai avea o problemă legată de spațiul de stocare a terminalului. Camera principală de fotografiat are doar 2 megapixeli, dar este capabilă să filmeze 1080p. Tabletele au conectivitate prin Wi-Fi și prin port micro USB. Bateria terminalelor are o autonomie de aproximativ 8 ore, iar tabletele vor rula sistemul de operare Android KitKat modificat, având numele de cod Sangria. Una dintre caracteristicile interesante ale noului sistem de operare este opțiunea de a partaja cu toți membrii familiei cărți și documente în format electronic, filme, muzică și jocuri, chiar dacă aceștia au conturi Amazon diferite. Fiecare tabletă suportă șase conturi ( patru pentru adulți și două pentru copii), demonstrând faptul că Amazon dorește ca noile terminale să se integreze în familie.Amazon-Kindle-FireHD (3)

Prețul atât de accesibil al acestor tablete se datorează faptului că Amazon nu dorește să facă profit atunci când vinde un anumit produs, ci atunci când utilizatorul îl folosește, cumpărând diverse produse  sau aplicații din magazinele virtuale.

Dacă ți-a plăcut articolul apasă cu încredere pe Like & Share.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

7 Responses

  1. Indrecan Alex says:

    Wow la 400 de ron in state iti iei tableta marfaaaaaaaa. Daca s-ar pastra preturile si la noi asa ar fi nenorocire:-)

  2. Alexandra says:

    Faza cu spatiu nelimitat gratuit este bestiala! Dopbox si Google drive se zgarie pe ochi :)))

  3. Alexandra says:

    aa da… adio si card SD:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *