Apple va integra “portofelul electronic” la noul iPhone

wico6-11Conform ultimelor zvonuri iPhone 6, model ce ar urma să fie lansat în data de 9 septembrie va avea inclusă și funcția NFC.

NFC permite dispozitivelor, de obicei telefoanelor inteligente să partajeze anumite informații cu un alt telefon aflat în apropriere. Serviciul de transfer este oarecum asemănător cu Bluetooth, NFC înlocuind vechea metodă de conectare pe care o folosește serviciul Bluetooth (programarea celor două device-uri) printr-o simplă atingere.

Apple va integra în NFC și funcția de portofel virtual, astfel utilizatorul ar putea folosi telefonul pentru a plăti în magazine, benzinării, etc . Tranzacțiile vor fi mai sigure deoarece Apple a actualizat și senzorul de amprentă, care va confirma identitatea cumpărătorului. Conform zvonurilor, această funcție va fi una dintre cele mai importante caracteristici ale telefonului.

Gigantul din Cupertino a încheiat deja parteneriate cu Visa și Mastercard. Compania americană se află în poziția perfectă pentru a lansa această tehnologie. iTunes, serviciul de muzică folosit de clienții Apple numără peste 800 de milioane de conturi, majoritatea înregistrate cu carduri de credit, în plus foarte mulți potențiali clienți ai serviciului de plată mobilă prin NFC sunt utilizatorii care folosesc sistemul de operare iOS.

Apple a făcut în ultima perioadă angajări, iar în descrierea postului se specifica dorința de a angaja persoane cu scopul „de a construi o afacere în jurul a sute de milioane de carduri electronice”. Google, Facebook, Amazon, Microsoft și Paypal se află și ei în diverse stagii de implementare a serviciului de plăți mobile.

Deocamdată acest serviciu este încă la început iar “portofelul electronic”  nu a prins la public deoarece sunt foarte puține magazine care permit plata produselor prin modul NFC. Totuși având în vedere că giganții tehnologiei se aliniază și integrează această modalitate de a face plăți în dispozitivele lor, este un semn clar că în următorii ani bancnotele și cardurile vor fi în declin.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Fii la curent cu cele mai noi articole abonându-te mai jos:

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *