16 ani – La mulți ani Google!

Google-16

Marele gigant IT Google celebrează astăzi 16 ani de la înființare. Cel mai important motor de căutare din lume marchează momentul special printr-un Doodle (animație) aniversar. Prima literă din noul logo (G) poartă cu mândrie un coif de sărbătoare, măsurând înălțimea literei O și a literei L. Internauții pot să împartă cu restul prietenilor pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter sau email) vestea aniversării Google prin intermediul unui buton special.

Cu ocazia unor evenimente marcante (zile de naștere, evenimente importante, personalități importante, etc.) Google își pune amprenta asupra celebrării evenimentului prin crearea unui Doodle amuzant. Cele mai apreciate Doodle-uri de-a lungul anilor  au fost aniversarea: zilei îndrăgostiților, campionatul European și Mondial de fotbal, finala Super Bowl, a personalităților Martin Luther King Jr., regina Angliei, pictorul Van Gogh, etc.

În ultimi ani Google și-a făcut un renume din personalizarea logo-ului atunci când planeta sărbătorește un eveniment important. Din anul 2000, Google a început să marcheze evenimentele importante prin crearea unui Doodle la nivel global, dar o dată cu trecerea timpului aceștia au creat Doodle-uri personalizate pentru fiecare țară în parte atunci când au fost sărbătorite evenimente sau comemorări importante.

Compania Google a fost fondată în anul 1998 de doi absolvenți ai prestigioasei universități Standford. Larry Page și Sergey Brin au pus bazele companiei, din dorința de a aranja documentele aflate în internet. Google este în prezent o companie uriașă, având activități în foarte multe domenii (cloud, , software, drone, etc.). Aceștia au sediul central în Silicon Valley și birouri peste tot în lume.

Urmăriți videoclipul de mai jos ca sa vedeți cum se creează un Doodle:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

P.S. Fii la curent cu promoțiile

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *