Vibe Z2 Pro, un smartphone spectaculos lansat de Lenovo!

lenovo-vibe-z2-pro-1Vibe Z2 Pro este cu siguranță noul vârf de gamă al companiei Lenovo. După cum ne-am obișnuit deja în materie de PC-uri și laptop-uri, Lenovo nu se joacă! Fosta companie IBM acaparează piața întotdeauna cu cele mai bune produse. De curând compania chineză a lansat cel mai spectaculos smartphone pe care l-au construit vreodată.

Vibe Z2 Pro are un display LCD IPS  uriaș de 6 inch  cu o rezoluție quad HD 2560 x 1440 de pixeli, procesor oferit de Qualcomm – Snapdragn 801 quad-core tactat la 2.5 GHZ, 3 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare, cameră principală de fotografiat de 15 megapixeli cu senzor de stabilizare a imaginii, autofocus și dual LED flash. Bateria device-ului este de 4000 miliamperi, iar producătorii promit ca aceasta să ofere o autonomie  de funcționare foarte bună. Telefonul rulează sistemul de operare Adnroid – 4.4.2 (KitKat).

Alte caracteristici interesante ale telefonului sunt: senzorii (accelerometru, giroscop, proximitate și compas) precum și capacitatea de a funcționa simultan cu două sim-uri. Carcasa terminalului este fabricată din aluminiu, metal atât de apreciat în rândul utilizatorilor datorită aspectului vizual plăcut și  a durabilității oferite device-ului.

Cum nu există un terminal care să fie perfect pe piață în acest moment, Vibe Z2 PRO are neajunsurile lui: bateria nu poate fi scoasă, nu are card slot microSD și lipsește senzorul de amprentă și certificările pentru rezistența la apă și praf.

Deocamdată Lenovo nu oferit detalii cu privire la prețul de comercializare a terminalului. Deși a fost lansat oficial în urmă cu puțin timp Vibe Z2 Pro, a strâns un punctaj bun pe forumurile de specialitate, astfel pe o scară de la 1-10 acesta a obținut 8.5 la capitolul design, 8.4 la capitolul performanță și 8.4 la capitolul caracteristici interesante. Una peste alta, Lenovo a scos pe piață un telefon din categoria high end, destinat persoanelor pretențioase cu specificații tehnice foarte bune. Conform chinezilor, telefonul va fi disponibil începând cu luna Septembrie, prima data în China iar mai apoi în restul țărilor.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *