Skully AR-1 este cea mai inteligentă cască din lume!

Skully-Helmet1

Chiar dacă arată ca și o cască normală la exterior, Skully AR-1 se auto intitulează ca fiind cea mai inteligentă cască de motocicletă. Casca nu doar protejează capul motociclistului foarte bine, dar are multe caracteristici high tech: conectarea la internet, GPS și cameră video.

Casca este promovată pe o platformă online, unde tinerii antreprenori pot să își expună proiectele obținând sponsorizări din partea celor mai vizitatori. Proiectul Skully AR-1 a prins așa tare la public încât a strâns aproape 800.000 $ fonduri de finanțare într-un timp relativ scurt.

Casca are încorporată o cameră de filmat, un display inteligent, navigație GPS și conectivitate Bluetooth pentru redarea conținutului muzical, apeluri, mesaje, etc.

Pe display-ul aflat în vizieră, motociclistul poate observa informațiile despre viteză, nivelul de combustibil, harta traseului și apelurile telefonice fără să fie distras sau deranjat în timp ce conduce motocicleta. Conform producătorului, viziera este transparentă, rezistentă la zgârieturi și concepută astfel încât să elimine una dintre cele mai mari probleme ale motocicliștilor: aburirea.

Mai mult, casca inteligentă se conectează prin Bluetooth cu device-ul utilizatorului, pentru a afișa informațiile pe display. Pentru a reda hărțile de navigație, casca se conectează la internet prin intermediul unui smartphone, sau poate accesa hărțile stocate în memoria internă în cazul în care realizarea unei conexiuni la internet nu este posibilă.

Chiar dacă casca inteligentă oferă utilizatorului acces prin telefon la muzică, GPS, internet și alte caracteristici de bază, producătorul Skully Systems dorește ca pe viitor să creeze mai multe aplicații pe care motociclistul să le poată folosi în timp ce rulează pe șosea fără a mai avea nevoie de smartphone.

AR-1 are o autonomie de funcționare de aproximativ 9 ore. Casca este certificată de Departamentul de Transport din cadru SUA și de Comisia Economică din cadrul UE.

Persoanele interesate de achiziționarea acestei căști trebuie să știe faptul că deocamdată aceasta se poate doar pre-comanda pentru suma de 1.399 de dolari.

Urmăriți mai jos videoclipul de prezentare al căștii:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. September 15, 2015

    […] motocicletă, următorul aspect esențial este echipamentul de protecție. Astfel, pe lângă casca obligatorie (în unele țări), foarte multe companii s-au specializat în producerea și […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *