Seagate a confirmat livrarea primului Hard Disk de 8 TB din lume

Seagate_8TBPrimele Hard Disk-uri cu capacitate de 8 TB ( 8000 GB) au fost livrate astăzi de compania Seagate. Unitățile au cel mai mare spațiu de stocare aflat pe o singură unitate hard disk de pe piață.

Nevoia de a avea un spațiu de stocare mai eficient, corespunde creșterii substanțiale de documente create, partajate și stocate. Scopul Hard Disk-ului este de a furniza această capacitate uriașă de stocare menținând un consum redus, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al companiei.

“Lumea noastră devine mult mai mobilă, numărul device-urilor pe care le folosim pentru a crea documente crește în mod exploziv. Acest lucru pune presiune pe firmele care folosesc platforme cloud, care caută constant soluții inovatoare de a avea costuri cât mai reduse și spațiu mare de stocare disponibil.” A declarant vice-președintele departamentului de marketing Scott Horn.

Compania Seagate și-a modernizat produsele aflate în portofoliu treptat de-a lungul anilor, folosind tehnologia cunoscută sub numele de înregistrare magnetică. Această tehnologie maximizează cantitatea de spațiu disponibilă pe un hard disk.

Hard disk-ul de 8 TB este momentan în perioada de teste, acesta fiind livrat doar anumitor clienți sau persoane pe care compania i-a selectat în prealabil, însă hard disk-ul va fi disponibil și publicului larg în următoarele luni.

Ca să iți faci o imagine de ansamblu asupra cantității uriașe de stocare pe care o are acest hard disk, ai mai jos un simplu exemplu: poți stoca fără nici o problemă aproximativ 500 de filme Full HD de 15 GB fiecare, plus muzică și poze la discreție, totul pe un singur hard disk!

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

4 Responses

  1. Ionut Mihalache says:

    Deci oficial s-a încheiat era HDD cu 40 GB sau ce ?:))

  2. Sorin says:

    Aceasta editie este enterprise, dar sunt convins ca va fi si editie pentru utilizatorul obisnuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *