Noul Mercedes-Benz Sedan S600 Guard este pregătit de război!

Mercedes-interior

Ultimul model de limuzină lansat de compania bavareză Mercedes, S600 Guard îmbină luxul suprem cu rezistența la armele de foc și  materiale explozibile. Privit de la exterior, autoturismul arată ca un Mercedes obișnuit, însă caroseria este cu adevărat pregătită de război.  “Armura” a fost concepută pentru a rezista cu brio la armele militare (care au o viteză dublă în rafale față de pistoalele obișnuite), rezistență la așchii de grenadă și încărcături explozive.

Motivația celor de la Mercedes pentru a continua echiparea mașinilor premium cu elemente de securitate se datorează faptului că violența, crimele și furtul de autoturisme este în creștere la scară globală. Modelele S-Class sunt vârful de lance al companiei, astfel că limuzinele beneficiază de elemente de securitate sporite pentru a asigura pasagerii de parcurgerea unui traseu în siguranță și confort premium. Chiar dacă toată structura mașinii a avut de suferit (mai ales în greutate) datorită elementelor de protecție adăugate de specialiștii germani (șasiu reîntărit, sticlă anti glonț cu policarbonat care absoarbe șocul produs de gloanțe sau explozii, rezervor de benzină cu auto-etanșare etc), design-ul exterior și cel interior nu a a fost neglijat, ba din contră autoturismul arată în continuare foarte bine.

Interiorul bolidului S600 Guard este dotat cu o consolă imensă de unde se pot programa și accesa diferite funcții, fie de șofer fie de pasageri. Autoturismul este echipat cu scaune individuale pentru pasageri, mobilier de birou, telefon independent, acces la internet, sistem de ionizare a particulelor și filtrare a aerului, alarmă de panică și stingător de incendiu automat.

Prețul de catalog al modelului (nesecurizat) este de 120.000 de euro, iar cumpărătorul poate opta pentru echipare personalizată în funcție de preferințe și gusturi. Acest model va fi cu siguranță căutat de persoanele importante care au nevoie să parcurgă o călătorie în confort sporit și siguranță aproape deplină.

Urmărește testarea riguroasă a modelului mai jos:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

5 Responses

 1. Mihnea Alexandru says:

  arata mai bine ca modelul S clasic :)) La cum il fabrica nemtii ar merita fiecare eurocent

 2. Andrei says:

  Cred ca ar trebui gasite solutii pentru a opri ciminalitatea la scara globala nu modul de a ne apara de ea… oricum foarte reusit modelul

  • Johnny says:

   Atunci ar fi o lume perfecta. Trebuie gasite solutii la sitatia in care ne aflam (chiar daca solutia din postul de mai sus costa 160000) :))

 1. August 17, 2015

  […] mai ține-și minte am mai scris un articol aici, despre ultimul model de limuzină lansat de Mercedes (S600 Guard) pregătit din fabrică să […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *