Microsoft lansează Windows 9 în data de 30 Septembrie

windows-9Conform ultimelor zvonuri Microsoft plănuiește să lanseze Windows 9 luna viitoare în cadrul unei conferințe dedicate. Numele de cod pentru noul sistem de operare este Threshold iar acesta va fi lansat pe data de 30 Septembrie. Microsoft va lansa inițial o versiune Beta a noului sistem de operare, dedicată în special entuziaștilor și dezvoltatorilor. Această versiune va oferi o viziune de ansamblu asupra modificărilor majore aduse lui Windows 9 : un nou meniu Start, eliminarea meniului Charms Bar din partea dreaptă, plus alte modificări de design. Dezvoltatorii și entuziaștii care vor testa Windows 9 Beta  vor avea ocazia să vadă în acțiune și asistentul virtual Cortana, oferit deocamdată de Microsoft doar telefoanelor și tabletelor.

La evenimentul dedicat din 30 septembrie, Microsoft va arăta publicului larg noile caracteristici cheie ale sistemului de operare, oferind un preview tehnic entuziaștilor și dezvoltatorilor. Microsoft dezvoltă în paralel și versiuni Windows RT și Windows Phone, iar acestea vor fi prezentate tot în cadrul aceleași conferinței de presă. Noua versiune a sistemului de operare Windows este aproape complectă iar mai multe detalii vom avea după evenimentul din 30 Septembrie.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *