Intel și 50 Cent lansează căștile inteligente care măsoară ritmul cardiac

biosport

Firma  SMS Audio a cunoscutului rapper american 50 Cent, a încheiat un parteneriat cu Intel pentru dezvoltarea unor căști care redau conținut media și  înregistrează ritmul cardiac al utilizatorului.

Tehnologia oferită  de Intel căștilor a fost prezentată în cadrul CES 2014, unde producătorul american a prezentat prototipul căștilor care pot înregistra ritmul cardiac al utilizatorului. Tot cu ocazia CES 2014 și LG a prezentat un prototip de căști, proiect care între timp s-a și concretizat, iar astăzi pot fi achiziționate de persoanele interesate. Produsul oferit de Intel și SMS Audio se diferențiază față de  ce oferă competiția (LG) prin faptul că senzorul de înregistrare a ritmului cardiac și căștile alcătuiesc un singur dispozitiv, iar utilizatorul este scutit de alte bătăi de cap.

“La Intel, noi știm foarte bine la ce suntem buni și la ce nu. Colaborarea cu SMS Audio certifică faptul că produsul oferit consumatorilor va fi mai aproape de nevoile acestora“ a declarat vice-președintele de la Intel Michaell Bell.

Căștile denumite BioSport In-Ear utilizează senzori optici pentru a măsura ritmul cardiac al utilizatorului. Acestea se alimentează cu energie prin mufa jack care este introdusă în telefon, iar forma specială a acestora împiedică apă și transpirația să pătrundă în ureche. Căștile sunt compatibile cu populara aplicație de fitness RunKeeper, aplicație care adună toate datele primite de la senzori pentru al informa pe utilizator despre condiția fizică și starea de sănătate. Intel promite ca în viitorul apropiat căștile BioSport să beneficieze de propria aplicație de monitorizare.

biosport02

Atât Intel cât și SMS Audio s-au limitat la a declara faptul că prețul căștilor va fi similar cu al altor produse aflate pe piață, iar cel mai probabil acestea vor fi disponibile pentru utilizatori începând cu luna Noiembrie.

Dacă ți-a plăcut articolul apasă pe Like & Share. Mulțumesc! 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *