Celebra companie Ralph Lauren a lansat primul tricou inteligent

ralph-laurent-01Celebrul brand Ralph Lauren, condus de designerul Ralph Lifshitz  a lansat primul tricou polo high tech producție proprie. Chiar dacă tehnologia nu este nouă (Intel a prezentat în luna mai primul tricou biometric) asocierea unui asemenea brand de îmbrăcăminte cu tehnologia ușor de purtat este puțin neobișnuită. Compania Ralph Lauren și-a prezentat noul produs biometric cu ocazia turneului de tenis  U.S Open.

“Compania noastră continuă să se situeze la marginea dintre modă și cultură. Scopul nostru principal este de a reflecta în produsele noastre ultimele tendințe în materie de modă, totuși compania noastră promovează un stil de viață sănătos și activ. Suntem încântați să pășim în această industrie a tehnologiei ușor de purtat. ” a declarant șeful biroului de marketing David Lauren.ralph-lauren-02

ralph-lauren-04

Noul tricou polo are încorporat o serie de senzori care măsoară semnele vitale, inclusiv distanța parcursă, numărul caloriilor arse, ritmul cardiac și nivelul de stres. În partea stângă sub braț există și o “cutie neagră” în care se află senzorii accelerometru și giroscop. Tricoul se poate conecta la un smartphone sau tabletă prin Bluetooth pentru a partaja informațiile obținute. Compania Ralph Lauren a lansat și o aplicație dedicată pentru ca utilizatorul să aibă la îndemână un set complet de informații despre efortul depus în timpul unui antrenament.

ralph-lauren-03

Compania a lansat tricoul doar în ediție limitată, acesta fiind purtat de copii de mingi aflați pe marginea terenului la US Open și de jucătorul profesionist Marcos Giron. Reprezentanți companiei au declarat că în curând această tehnologie va fi disponibilă tuturor celor interesați. Deocamdată nu au fost oferite informații legate de prețul de achiziție a unui tricou. Până una alta puteți vedea tricoul în acțiune la US Open.

Urmăriți videoclipul de prezentare al produsului mai jos:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

6 Responses

 1. Ionut Mihalache says:

  Salut, foarte fain articolul. Ma intreb oare poti baga tricoul la spalat ? sau mergi asa cu el in continuare ?:))

  • Johnny says:

   Salut ionut, multumesc. Cu siguranta ca vei putea spala tricoul. Adica ar fi fost culmea sa fie de unica folosinta sau mai rau sa nu se poata spala :))

   • Ionut Mihalache says:

    Am vazut la ei pe site ca sunt si tricouri normale (nu doar polo) si arata super tare 😀

    • Johnny says:

     Pai editia polo este exclusiv pentru tenis, restul sunt pentru antrenamentele obisnuite ( dar poti sa mergi si la sala cu tricou polo :)) )

 2. Alexandra says:

  Sunt si modele pentru fete nu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *