Apple va prezenta în 9 Septembrie mult așteptatul ceas iWatch

iWatch

Conform presei internaționale Apple va prezenta ceasul iWatch alături de cele două modele iPhone 6 (4.7 inch și 5.5 inch) în data de 9 Septembrie. Ceasul va rula noul sistem de operare de la Apple iOS 8, iar printre aplicațiile standard se vor regăsi două aplicații noi dedicate sănătății și controlului la distanță. HealtKit și HomeKit, sunt două aplicații noi care le vor permite utilizatorilor să își monitorizeze starea de sănătate (ritmul cardiac, nivelul de stres, numărul de calorii arse, distanța parcursă, etc.) și să controleze de la distanță aparatura electronică inteligentă aflată în casă (lumini, camere de securitate, televizor, frigider, aer condiționat, aragaz, etc.).

iWatch se va conecta la smartphone prin intermediul Bluetooth, iar acesta va partaja notificările, apelurile, mesajele, calendarul și alte alerte. Chiar dacă conform zvonurilor iWatch se va concentra mai mult pe partea de sănătate și fitness, cu siguranță Apple nu va lăsa într-un con de umbră aplicațiile standard pe care utilizatorul le utilizează în mod normal. Până la urmă de câte ori îți vei monitoriza ritmul cardiac și numărul de calorii arse în detrimentul verificării apelurilor și a mesajelor?

Chiar dacă încă nu au trimis invitațiile oficiale pentru evenimentul din 9 Septembrie se pare că după revoluționarele produse lansate până anul trecut, (iPod, iPhone și iPad) a venit timpul ca gigantul din Cupertino să lanseze o nouă categorie de produse despre care chiar șeful de la Apple Tim Cook a declarat că vor fi fascinante. Noul iWatch trebuie să se ridice cel puțin la înălțimea ultimelor produse lansate de Apple  pentru a avea cu adevărat succes.

Având în vedere grandoarea evenimentului din 9 Septembrie, jontech.ro încercă să transmită live text și prin imagini desfășurarea evenimentului.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Fii la curent cu cele mai noi articole abonându-te mai jos:

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. March 11, 2015

    […] a prezentat publicului larg primul ceas inteligent din istoria companiei (despre care am mai scris aici), precum și noua serie de laptop-uri MacBook.  După cum bine știți, AppleWatch este fi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *