Sony Walkman – vezi cum a evoluat casetofonul portabil de-a lungul anilor

walkman0Walkman este un brand marca Sony, creeat pentru ascultătorii casetelor audio, iar în zilele de astăzi a evoluat atât de mult încât este folosit atât pe piața audio – video, precum și  pentru accesoriile telefoanelor mobile Sony Ericsson.  Atunci când a apărut pe piață, Walkman a adus o schimbare radicală în rândul oamenilor care ascultau muzică pe casete audio. Portabilitatea era la îndemâna oricui iar calitatea sunetului era impecabilă.

Primul prototip a fost construit în anul 1978 de către inginerul Nobutoshi Kihara, pentru co-președintele companiei japoneze Sony, care dorea să asculte opere în timpul călătoriilor Trans-Pacific cu avionul. Primele modele au fost comercializate în Japonia în anul următor, iar din 1980 în America, Suedia și Marea Britanie. Inițial șefii de la Sony au dorit să schimbe numele Walkman, dar au aflat că produsul se află deja în plină campanie de promovare iar o schimbare de nume era mult prea costisitoare.

Numele Walkman a fost bazat pe precursorul său, casetofonul Pressman. Primul prototip Walkman, a fost de fapt un casetofon Pressman modificat cu un amplificator stereo.

Sony continuă să folosească și astăzi denumirea Walkman pentru cele mai multe dintre dispozitivele audio portabile.

Urmăriți mai jos o galerie foto interesantă cu începuturile Walkman:

walkman01

walkman02

walkman03

walkman04

walkman05

walkman06

walkman07

walkman08

walkman09

walkman10

walkman11

walkman12 walkman13

 

sursă text: Wikipedia

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like&Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *