O fabrică Samsung a fost jefuită de bunuri în valoare de 36 milioane de dolari

Gimo6Aproximativi 20 de hoți deghizați în angajați au pătruns în fabrica Samsung din Sao Paulo, Brazilia de unde au furat tablete, telefoane și notebook-uri în valoare de 26 milioane de dolari.

Jaful a avut loc în schimbul de noapte al fabricii, iar la acel moment aproximativ 200 de angajați încă munceau, în timp ce infractorii încărcau aproximativ șapte camioane pline cu dispozitive Samsung.

Unii angajați au fost ținuți ostatici de către hoți, în timp ce marea majoritate a angajaților au continuat să muncească, dar cu telefoanele mobile închise, deoarece hoții le-au scos bateriile pentru a nu putea suna la poliție.

Deșii hoții erau înarmați cu mitraliere, nu a fost raportată nici o victimă, iar angajații ostatici au spus că hoții nu au fost violenți tot timpul.

Poliția investighează jaful, care poate fi considerat o lovitură dată din interior, din cauza ușurinței cu care hoții au pătruns înăuntru, precum și cunoașterea foarte bine a fabricii.

Gimo2

“Suntem foarte îngrijorați de acest eveniment neplăcut. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Suntem pe deplin deschiși să comunicăm cu anchetatorii, iar pe viitor ne vom strădui ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple”, au declarat reprezentanții Samsung într-o declarație.

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *