Citește asta! Borseta asta îți încarcă telefonul atunci când mergi pe jos

Borseta-incarcatorMai țineți minte când era la modă sa ai borsetă ? Fie ca îți puneai actele, banii sau alte obiecte, borseta era la noi prin anii 2000 un accesoriu indispensabil în orice vacanță.

O echipa de designeri de la Universitatea Queen din Ontario, Canada a creat Go Kin Pack, un încărcător portabil care alimentează  cu energie device-urile atunci când mergi pe jos.

Conceptul are la bază ideea că foarte mulți dintre noi nu au acces tot timpul la o sursă de energie independentă pentru a alimenta device-urile atunci când rămânem fără baterie. Utilizatorul conectează telefonul cu ajutorul unui dispozitiv USB, iar în timp ce merge  pe jos, acesta se încarcă automat. Pentru fiecare 5 minute de mers pe jos borseta generează energie pentru a putea purta o conversație telefonică timp de 10-25 de minute, se arată pe pagina de prezentare a companiei.

“Mersul pe jos va genera între 10 și 14 wați. În plus este ușor de utilizat, ecologic și foarte interesant“, a declarat Ostrom președintele companiei.

Încărcătorul nu are limită  de conectare a aparatelor, poți încărca în același timp mai multe dispozitive (telefoane, tablete,  aparate GPS, camere video, sau orice alte device-uri care se încarcă prin USB).

În cazul în care  utilizatorul nu se poate deplasa pe jos, dispozitivul tot va încărca dispozitivele, deoarece acesta este dotat cu o baterie de rezervă Li-ion care preia astfel sarcina de încărcător pentru aparatura conectată.

În videoclipul de mai jos puteți observa modul în care funcționează sistemul de încărcare:

Compania și-a crescut bugetul de la 10.000 la 30.000 $ în doar 16 zile. Fondurile au fost donate cu ajutorul unei platforme virtuale în care utilizatori sunt încurajați să sponsorizeze ideile de afaceri inedite.

Sursa text: Mashable.com


Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. December 8, 2015

    […] pentru profit), o serie de comercianți au scos pe piață baterii externe, huse reîncărcabile, borsete sau chiar curele care oferă un surplus de energie device-urilor smart. Având forme și culori de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *