Asistentul virtual de la Microsoft, a prezis dezastrul dintre Brazilia și Germania

brazilia-germania00
Asistentul virtual  de la Microsoft, Cortana a devenit celebru după predicțiile reușite de la Cupa Mondială din Brazilia. Acesta l-ar face invidios  până și pe Paul, celebra caracatiță care a prezis corect toate meciurile de la Campionatul European din 2008 și Cupa Mondială din 2010. Cortana a făcut predicții cu privire la șase meciuri, iar toate acestea s-au adeverit, inclusiv înfrângerea Statelor Unite în fața reprezentativei Belgiei.

Previziunile asistentului virtual se bazează pe  motorul de căutare Bing, care face evaluări matematice bazate pe partidele precedentele disputate de fiecare echipă, precum și o serie de analize asupra altor factori externi: vremea, tipul de iarbă și avantajul terenului propriu (Brazilia). Cortana a prezis că Germania va învinge Franța, iar Brazilia va trece de Columbia în sferturile de finală ale Campionatului Mondial.

Înaintea meciului uluitor de aseară, dintre Brazilia și Germania (scor final 1-7, 0-5 la pauză) Cortana a ales Germania ca și câștigător al duelului din semifinală, însă nu a prezis și scorul antologic. Cortana a oferit răspunsul corect privitor la câștigătorul primei semifinale, chiar dacă a lăsat loc de interpretări.

La întrebarea adresată de utilizator: cine va câștiga duelul din semifinală? Cortana a răspuns: Probabil Germania, dar nu se știe ce se întorsătură poate să ia cursul acestui meci frumos. cortana-germany

Având în vedere că asistentul virtual a oferit răspunsul corect la șase partide, deși nu a fost foarte exact, dacă ești parior sau simplu spectator poți să îți încerci norocul la casele de pariuri bazându-te pe viitoarele predicții ale asistentului virtual de la Microsoft – Cortana.

Mai jos aveți cele mai amuzante fotografii după meciul de aseară:

brazilia-germania (1) brazilia-germania (2) brazilia-germania (3) brazilia-germania (4) brazilia-germania (5) brazilia-germania (6) brazilia-germania (7) brazilia-germania (8)

Dacă ți-a plăcut articolul apasă cu încredere pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. February 27, 2015

    […] de prezicerea viitorului (vezi predicțiile sale din timpul Campionatului Mondial din Brazilia aici). O echipă de cercetători tot din curtea gigantului din Redmond, conduși de statisticianul David […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *