Sony a anunțat lansarea celui mai subțire smartphone de 5.3 inch din lume

Sony-Xperia-T3Sony a anunțat lansarea modelului Xperia T3, cel mai subțire smartphone de 5.3  inch din lume.

Măsurând 150.7x77x7 mm și cântărind doar 148 de grame, Xperia T3 este într-adevăr foarte subțire având dimensiunea ecranului atât de generoasă.

Gândit înțelept de la început, caracteristicile software și hardware ale acestuia nu se abat de la vârful de gamă lansat de Sony  în 24 februarie– Xperia Z2, deși are dimensiuni mult mai reduse, Z2 având 8.2 mm grosime. Xperia T3 are carcasă din aluminiu, cu poziționarea pe lateral a butonul de pornire/oprire și este disponibil în trei culori: negru, alb sau violet.

xperia-t3-04

Totuși Xperia T3, nu beneficiază de certificarea IP67, adică nu este rezistent la apă și praf.

Specificațiile tehnice îl plasează cu aproximativ două modele în urma telefonului de top Z2. Ecranul de 5.3 inch are o rezoluție de 1280×720 pixeli, pe care Sony din anumite motive o denumește Full HD, procesor de la Qualcomm Snapdragon tactat la 1.4 GHz, o singură cameră de fotografiat și înregistrat de 8 megapixeli, 1 GB memorie RAM și 8GB memorie internă (dar aceasta poate fi extinsă până la 32GB cu ajutorul cardurilor de memorie microSD).

xperia-t3-01xperia-t3-03

Xperia T3 rulează ce-a mai recentă versiune a sistemului de operare Android (4.4 KitKat), dar cei de la Sony au optimizat special interfața telefonului, personalizând anumite aplicații și funcții, cum ar fi cea a camerei foto sau aplicația social live.

Sony Xperia T3 va fi disponibil  pentru comercializare la sfârșitul lunii Iulie, iar prețul de achiziție nu a fost deocamdată anunțat.

Urmărește  mai jos video-ul oficial de prezentare al telefonului

 

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să susții blogul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *