Samsung lansează o nouă linie de tablete în această vară, denumite Galaxy Tab S

 

Samsung-Galaxy-Tab-S-8.4-2 Samsung-Galaxy-Tab-S-10.5-8

Noile tablete vor fi disponibile în două dimensiuni:  10.4 inch și 8.4 inch. Ambele au componente identice la interior, diferența la vânzare făcând-o ecranul dorit de utilizator. Samsung a echipat noile tablete cu cele mai bune componente, astfel ecranul este Super AMOLED, în premieră absolută pentru orice tabletă produsă de aceștia. Caracteristicile ecranului sunt asemănătoare cu cele regăsite pe telefonul Galaxy S5, denumit de cei mai mulți specialiști din industrie cel mai bun ecran de pe piață la ora actuală.

Astfel la interior regăsim două variante de chipset: Varianta LTE are procesor quadcore Snapdragon 800 tactat  la 2.3 GHz, iar variantele disponibile doar cu WiFi au procesoare  CortexA7 tactat la 1.3 GHz sau Cortex-A15 tactate la 1.9GHz, ambele configurații dispunând de 3GB RAM.Stocarea datelor va fi disponibilă în funcție de modelul ales, între  16 GB sau 36 GB de memorie, dar utilizatori vor avea posibilitatea de a adăuga memorie suplimentară cu ajutorul cardului microSD. Camera principală este de 8 megapixeli iar cea secundară (frontală) este de 2.1 megapixeli. Bateriile vor oferi o autonomie destul de bună tabletelor, astfel că modelul de 8.4 inch va fi echipat cu baterie de 4.000 mAh iar modelul 10.6 inch va avea baterie de 7.900 mAh.

Samsung-Galaxy-Tab-S-8.4-8

De-a lungul timpului Samsung a produs mule tablete sub marca Galaxy, însă gama Galaxy Tab S va avea produsele de top ale companiei în acest moment. Prețurile pentru cele două tablete diferă în funcție de dimensiunea dorită, astfel că tableta de 8.4 inch va costa aproximativ 300 de euro, iar modelul de 10.5 inch, 37 de euro.

Cele mai importante caracteristici ale gamei Galaxy Tab S sunt grosimea și greutatea. Ambele tablete sunt foarte subțiri și ușoare, măsurând 6.6 milimetri în grosime. Modelul de 10.5 inch cântărește 450 grame iar modelul 8.4 inch cântărește 283 grame.

Samsung-Galaxy-Tab-S-10.5-6

 

Samsung a lucrat puțin și la exteriorul tabletelor, astfel că acestea par mai robuste și a fost eliminată senzația de plastic incomod de la modelele anterioare pentru carcasa spate. Noua husă pentru tablete a fost denumită Book Cover, iar aceasta poate fi atașată în partea din spate și permite sprijinirea tabletei pe masă în trei unghiuri diferite.  La fel ca și telefonul Galaxy S5 tabletele au senzor de amprente integrat în butonul Home. Ce-a mai importantă caracteristică a senzorului de amprentă pe lângă faptul că accesează și blochează telefonul, este faptul că poți efectua plăți online prin serviciul PayPal, fără să te autentifici prin altă metodă.

galaxy tab

 

Chiar dacă tabletele vor rula sistemul de operare Android, Samsung a personalizat interfața acestora, astfel încât să poată adăuga diverse caracteristici și trucuri noi în meniu. De exemplu, poți partaja diverse informații cu alt dispozitiv Galaxy dacă sunteți conectați la aceeași rețea WiFi, sau poți accesa telefonul mobil direct de pe tabletă.

Deocamdată cei de la Samsung nu au spus când va fi data de lansare oficială a produselor.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like &Share. Mulțumesc!

 

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *