Lunecase o carcasa foarte interesantă pentru iPhone

Lunecase

Carcasa este bazată pe un sistem electromagnetic care alimentează notificările cu ajutorul unor LED-uri, prin care utilizatori pot vedea notificările chiar dacă telefonul este întors cu fața în jos sau pus pe modul silențios în caz că au primit sau tocmai primesc apeluri ori mesaje, înainte ca acestea să apară pe ecranul telefonului.

Lunecase, a fost gândită din necesitatea de a proteja  telefonul dar și  de informa  utilizatorul despre apeluri, mesaje sau notificări pierdute. Marele avantaj al carcasei este, că consumă energia pe care telefonul o utilizează oricum, nefiind nevoie de baterii externe sau cabluri de alimentare adiționale pentru a funcționa. Premisa este simplă : Atunci când un apel sau un mesaj este primit, carcasa va afișa o pictogramă corespunzătoare care va lumina pe partea din spate a telefonului chiar înainte ca ecranul principal să arate aceeași notificare. Producătorii spun că vor să integreze mai multe categorii de pictograme ( e-mail, notificări, alerte, etc) în viitor.

lunecas05

Lunecase utilizează excesul de energie pe care un telefon iPhone îl generează atunci când comunică cu  o rețea, astfel că nu mai este nevoie de nici o setare pentru a conecta carcasa la telefon. Prin lungimea de undă a semnalului transmisă de telefon, carcasa știe dacă urmează să primiți un apel sau un mesaj.

Deocamdată carcasa este compatibilă doar cu iPhone 5, 5S și 5C, dar în funcție de cereri producătorii nu exclud posibilitatea de a extinde linia de producție și pentru alte modele.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, și vrei să susții blogul apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *