În cadrul conferinței anuale WWDC, Apple se pregătește să lanseze artileria grea

wwdc-2014WWDC  2014 – Apple la ce să ne așteptăm ?

Având în vedere că Apple nu oferă foarte multe detalii despre un produs înainte de lansarea oficială, cu doar câteva ore înainte de marele eveniment (WWDC  2014) marca inregistrata Apple, am pregătit o listă cu lucrurile pe care gigantul din Cupertino ar urma sa le prezinte.  În cadrul conferinței, directorul executiv Tim Cook, va vorbi despre noile produse pe care Apple le va lansa.

Cum presiunea din partea fanilor este uriașă, oamenii “cheie” de la Apple au fost neobișnuiți de comunicativi cu presa, chiar dacă nu au oferit detalii explicite despre viitoarele produse.

În cadrul unei conferințe dedicate, Eddy Cue vicepreședintele departamentului de internet  și servicii a declarat: “Mai târziu în acest an, vom lansa cea mai bună linie de produse și servicii văzută în ultimii 25 de ani… cred că produsele care vor urma sunt excelente”. În februarie șeful de la Apple  Tim Cook, a declarat în cadrul unui interviu că: “Vor fi categorii noi de produse, dar deocamdata nu suntem pregătiți să vă oferim mai multe detalii, însă trebuie să știți că lucrăm intens la produse foarte interesante”.

În ultimi 25 de ani, Apple a lansat produse excepționale, care au fost vârf de lancie din punct de vedere tehnologic, iar restul producătorilor i-au copiat într-o masura mai mică sau mai mare. O dovadă in acest sens ar fi celebrul proces de patente în care Apple  îi acuză pe cei de la Samsung  că au folosit neautorizați o serie de brevete pentru producerea propriilor terminale. Deci, dacă ne luăm după declarațiile recente ale oamenilor cheie de la Apple, se presupune că gigantul din Cupertino ar lucra la produse și servicii cu adevărat inovatoare.

apple-setup4

Mai jos aveți  o listă cu marile așteptări din partea consumatorilor:

Redesenare totală a softului OS X 10.10 pentru  produsele MAC – Apple a schimbat complect aspectul telefonului iPhone lansat anul trecut, datorită sistemului de operare iOS 7, făcându-l mai colorat, optimizat și eficient în consumul de energie. Ultimele zvonuri anunță că Apple a lucrat intens la partea de design a soft-ului pentru MAC anul acesta.

Lansarea iOS 8 –  noul sistem de operare pentru iPhone și iPad. Probabil va fi doar o îmbunătățire a actualului sistem de operare iOS 7. Însă cu siguranță vor apărea câteva trucuri noi, bug-uri rezolvate și caracteristici utile.

Lansarea aplicației dedicate în totalitate fitness-ului numită Healthbook – conform zvonurilor aplicația va fi asemănătoare cu Passbook, în sensul că va culege toate informațiile de fitness și sănătate de la restul aplicațiilor instalate în terminale.

Îmbunătățirea radicală a aplicației Hărți – la început aplicația a fost contestată de foarte mulți utilizatori, datorită faptului că hărțile erau incomplecte, poziționarea în timp real era dezastroasă, etc.

Un nou produs – majoritatea fanilor așteaptă lansarea ceasului iWach sau a televizorului Apple TV. În ultima perioadă au apărut foarte multe zvonuri cum că Apple lucră intens la iWach, ceasul portabil care va fi compatibil cu telefonul și tableta.

Achiziția celor de la Beats – zvonurile spun că pe scenă alături de șefii celor de la Apple vor fi și celebrul rapper Dr. Dre și producătorul muzical Jimmy.I, confirmând astfel în totalitate achiziția firmei producătoare de căști.

WWDC

Acestea sunt principalele lucruri pe care Apple le va prezenta în acest an, deși în lunile următoare sunt așteptate  cu mare interes  lansările noului telefon iPhone, care se presupune ca ar avea ecran mult mai mare, noi iPad-uri și eventual iWach.

Dacă toate lucrurile se vor confirma, cu siguranță Apple va intra într-o nouă eră tehnologică.

Dacă ți-a plăcut articolul, și vrei să susții blogul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *