HTC a lansat One E8, telefon cu specificații de top la preț decent!

HTC-One-E8-01Astăzi HTC a anunțat lansarea telefonului #One E8, terminal ce se aseamănă foarte mult cu vârful de gamă  One M8, dar care va fi disponibil  pe piață la un preț  mult mai redus. Chiar dacă nu este identic cu fratele mai mare M8, terminalul păstrează cele mai importante caracteristici hardware și software. Schimbarea cea mai mare, o regăsim la exterior, pe partea din spate a telefonului. În loc de dual camera, HTC a implementat o soluție cu o singură cameră având 13 MP, cu diafragma f/2.2  și  senzorul OmniVision, senzor identic cu cel de pe HTC One mini 2.

O altă schimbare menită să reducă atât costul de fabricație cât și cel de comercializare al noului produs,  a fost înlocuirea carcasei din metal cu una simplă din plastic mat. Chiar dacă carcasa telefonului este construită din plastic, cei de la HTC s-au asigurat că designul telefonului nu va avea de suferit. Pe termen lung carcasele mate tind să reziste mult mai bine față de carcasele lucioase pe care se observă imediat orice zgârietură, iar petele de grăsime ies foarte rapid în evidență.Tot la capitolul schimbări amintim faptul că HTC One E8  nu dispune de standardul WiFi 802.11 ac.

HTC-One-M8

În schimb,  HTC One E8 are aceeași configurație hardware ca și HTC One M8. Procesor  Snapdragon 801 tactat la 2.3 GHz, 2GB memorie ram, 16 GB memorie internă, plus posibilitatea de a suplimenta  capacitatea de stocare până la 32 GB, datorită cardului microSD, display LCD de 5 inch cu rezoluție nativă 1080p, suport  pentru rețelele 2G, 3G și 4G LTE, baterie de 2600 mAh și sistem de operare Android 4.4.2 cu interfața optimizată Sense 6.

Totuși HTC One E8 mai suferă câteva modificări la exterior. Butonul de pornire/oprire a fost  mutat în partea de sus a carcasei, terminalul per ansamblu este mai ușor cu 15 grame față de M8, și asta în mare parte datorită renunțării la carcasa din aluminiu. Mufa pentru căști și cea a portului USB rămân în partea de jos, iar butonul pentru volum rămâne pe partea dreaptă a telefonului.

HTC-One-E8-02

HTC  nu a eliminat din noul terminal senzorul motion launch, care detectează poziția telefonului în mediul înconjurător și barometrul care oferă informații despre vreme.  HTC a făcut o mișcare foarte inteligentă păstrând componentele hardware de top de la M8 împreună cu partea software, dar reducând costul semnificativ  al produsului prin eliminarea carcasei de aluminiu și a altor componente care nu erau strict necesare. Această strategie s-ar putea să fie una câștigătoare pentru compania din Taiwan, deoarece oferă un telefon de top la un preț scăzut față de competitorii: Samsung (Galaxy S5), Apple (iPhone 5s), Sony (Xperia Z2), etc.

HTC a declarat că în China se va lansa pentru prima dată noul One E8 iar disponibilitatea la nivel mondial va fi anunțată  la o dată ulterioară. Prețul aproximativ de achiziție al telefonului este de 447 dolari / 329 euro.

 Dacă ți-a plăcut articolul, apasă cu încredere pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *