Campionatul Mondial 2014. Vezi cum a evoluat mingea oficială de-a lungul anilor

brazuca-twitterMai avem foarte puțin până la deschiderea oficială a Campionatului Mondial din Brazilia, iar marile rețele de socializare au creat diferite aplicații pentru a fi în ajutorul suporterilor înfocați. Twitter  a lansat hashtag-ul oficial #WorldCup și #WorldCup2014. Facebook a creat o aplicație specială dedicată Campionatului Mondial, iar Google oferă turui virtuale ale stadioanelor pe care se vor juca partidele.

Compania Adidas care furnizează mingea oficială a postat pe propriul site imagini ale tuturor mingiilor dedicate Campionatului Mondial din 1970 până în prezent. Adidas este unul dintre cele mai vechi și de tradiție branduri din lume, producând articole sportive care au progresat foarte mult de-a lungul anilor, atât din punct de vedere al design-ului cât și a materialelor folosite.

“Am fost în prima linie a fiecărei inovații majore din fotbal de la începutul anilor ’90 până în prezent, iar Cupa Mondială a beneficiat de mingea produsă de noi de mai bine de jumătate de secol. Din moment ce Adidas a furnizat mingea oficială din 1970 pentru Cupa Mondială, jucătorii s-au obișnuit cu dinamica schimbării produselor noastre, iar noi am încercat să aducem un plus de fiecare dată, pentru a îmbunătăți experiența unui meci de fotbal.”, a declarat Esterno Bruce, directorul de la Adidas într-o declarație recentă.

 

Brazuka, este numele oficial al balonului care va fi folosit la acest Campionat Mondial. Acesta este cel mai îndelung testat articol de sport creeat de noi  până în prezent. Materialul din care este alcătuit balonul îi oferă o greutate substanțial redusă și o ergonomie excelentă”, a mai declarat reprezentantul companiei.

addidas-brazuca

Balonul oficial a fost prezentat în cadrul unei ceremonii în 2013, iar acesta a fost testat de peste 600 de jucători de top din întreaga lume. În puls un cercetător de la NASA a testat mingea pentru a determina rezistența opusă la vânt, precum și comportamentul acesteia în aer. Adidas a pus accentul și pe partea tehnologică a balonului, iar pe lângă procesul de fabricație reprezentanții companiei au creat și un cont oficial de Twitter al al balonului oficial dedicat Campionatului Mondial din Brazilia, prin care vor anunța cele mai importante știri și evenimente.

brazucca

Mai jos aveți o galerie foto cu toate modelele produse de Adidas începând cu anul 1970 până în prezent pentru Campionatul Mondial.

1ball 2ball

3ball 4ball 5ball 6ball 7ball 8ball 9ball 10ball 11ball

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *