OwnFone a lansat primul telefon dedicat în totalitate persoanelor nevăzătoare

braille-phone

Compania  OwnFone a creat primul telefon din lume dedicat în totalitate persoanelor cu deficiențe de vedere.

OwnFone au lansat în anul 2012 primele telefoane simpliste dedicate copiilor și  persoanelor vârstnice, care ușurează modul de efectuare și primire a apelurilor. Având succes pe piață  cu modelul respectiv, aceștia și-au concentrat atenția acum asupra persoanelor cu deficiențe de vedere.

Noul telefon nu are afișaj electronic, ci doar tastatură  în limbaj Braille*. În imaginea de mai jos puteți observa cele două butoane direcționale sus-jos pentru volum, difuzorul și cele patru rânduri pe orizontală unde este redată agenda. Pot fi atașate doar patru persoane importante în agendă (ex soție/prietenă, mamă, tata sau prieten apropiat). OwnFone oferă posibilitatea utilizatorilor de a adăuga un buton pentru apelarea în caz de urgență și posibilitatea de a modifica agenda telefonică prin imprimarea unor butoane personalizate cu ajutorul imprimantei 3D.

Alfabetul Braille este un sistem de scriere folosit de persoanele cu deficiențe de vedere. Literele sunt compuse din puncte ieșite în relief care pot fi simțite cu ajutorul degetelor. Literele de la A la Z au fiecare semne corespunzătoare în Braille.

OwnFone2

Telefonul este conceput astfel încât să le fie util atât persoanelor tinere cât și adulților. OwnFone spune că autonomia  bateriei este foarte mare, deoarece eliminând cel mai mare consumator de energie ( display-ul)  telefonul consumă foarte puțină energie.

Momentan device-ul este disponibil doar în Regatul Unit la un preț aproximativ de 350 ron.

Deși majoritatea companiilor care produc telefoane oferă aplicații menite să îmbunătățească experiența de utilizare a device-urilor de către persoanele cu deficiențe de vedere, acest terminal lansat de compania OwnFone este conceput special pentru persoanele aflate în dificultate, ușurând  și simplificând modul de a comunica. Având un design minimalist, autonomie foarte bună a bateriei și  un preț foarte accesibil, consider că telefonul va avea priză mare la publicul țintit de producători.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *