Microsoft a lansat Surface Pro 3, competitor direct cu MacBook Air

microsoft_surface

Miercuri, în cadrul unui eveniment dedicat la New York, Microsoft a dezvăluit noua tabletă – Surface Pro 3, competitor direct cu produsul celor de la Apple MacBook Air. Tableta are o suprafața mai mare față de modelul anterior și  este mai ușoară decât MacBook Air.

Microsoft lansează tableta de 12 inch Surface Pro 3, la mai puțin de un an de la lansarea modelului anterior Surface Pro 2, care a primit foarte multe comentarii pozitive pentru faptul că  se comportă ca un PC  puternic, fiind totuși construit în interiorul unei tablete.

microsoftpro

Comercializarea tabletei este disponibilă de miercuri pentru prețul de 799 $  cu procesor Intel Core i3. În curând vor fi disponibile și modelele cu procesoare i5 și i7.

În cadrul evenimentului de miercuri, Panos Panay reprezentant Microsoft a declarat că  “Am proiectat acest dispozitiv deosebit  cu delicatețe la fiecare colț și muchie. Aceasta este tableta care poate înlocui cu ușurință laptopul în prezent. Surface Pro 3 este mai rapid  față de modelul anterior și mult mai ușor”.

Surface Pro 3 are un ecran de 12 inch,  față de 10.6 cât are Pro 2, prin care Microsoft își pune speranțele că va crește productivitatea utilizatorilor. Tableta cântărește aproximativ 800 de grame fără tastatură și măsoară 9.1 mm, ceea ce face ca în Surface Pro 3 să fie integrat cel mai subțire procesor creat vreodată de Intel. Rezoluția ecranului este 2160×1440, tableta mai are porturi USB 3.0 și slot microSD. Ventilatorul de răcire este cu până la 30 % mai eficient față de restul ventilatoarelor aflate în acest moment disponibile pe piață.

SurfacePro2Pro3 SurfacePro3-640x394

“Tabletele sunt gândite  pentru ca  utilizatorul să poată sta relaxat urmărind un film, navigând ușor pe internet și utilizând diverse aplicații, iar laptopurile sunt gândite pentru  editări și creări de proiecte, iar noi asta am încercat,  să îmbinăm în noua tabletă atât puterea de  calcul a unui laptop normal, cât și fiabilitatea unei tablete”, a mai spus P.Panay.

surfacepro3 microsoft_surface2

sursă text și foto Mashable

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *