Google celebrează 40 de ani de la înfințarea cubului Rubik

cubul-rubik

Testează-ți abilitățile prin noul Doodle oferit de Google cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la inventarea cubului Rubik.

Cubul Rubik a fost creat de arhitectul Erno Rubick, la data de 19 mai 1973. Inițial inventatorul a obținut patentul pentru cub, doar în Ungaria în anul 1975. După aproximativ doi ani de la obținerea patentului au fost puse în vânzare primele prototipuri în magazinele din Budapesta.

ernos-rubik

Compania Corp Toy a achiziționat patentul de la Erno Rubik și în semn de apreciere au denumit oficial jucăria cubul RUBIK.

Cubul Rubik este cea mai bine vândută jucărie din lume, având până în anul 2009 peste 350 de milioane de cuburi comercializate la nivel global.

La un cub Rubik clasic, fiecare din cele șase fețe este acoperită cu nouă etichete, colorate în una din șase culori (în mod tradițional alb, galben, portocaliu, rosu, albastru și verde). Un mecanism de pivoți permite rotirea independenta a fiecărei fețe, și astfel amestecarea culorilor. Pentru rezolvarea jocului cubului Rubik, fiecare față trebuie să aibă o singură culoare.

Cubul Rubik poate fi rezolvat corect în cel mult 20 de mutări.

Urmăriți mai jos o demonstrație de rapiditate și dexteritate în rezolvarea cubului Rubik

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *