Vulnerabilitate majoră pentru toate PC-urile cu Windows XP

windows_xp_blissÎn  caz că mai folosești Windows XP, trebuie să știi faptul că Microsoft a anunțat o vulnerabilitate majoră a browserului de internet  –  Internet Explorer. Microsoft spune că problema de securitate este valabilă doar la  versiunile de Internet Explorer suportate de Windows XP,  iar această vulnerabilitate le permite hackerilor să preia efectiv controlul  asupra computerului, având acces la instalarea  programelor, vizualizarea și ștergerea datelor, bineînțeles fără acordul utilizatorului de drept al computerului.

Trebuie să știi că această vulnerabilitate este valabilă doar pentru utilizatorii sistemului de operare Windows XP. Microsoft a oferit o actualizare oficială pentru versiunile mai noi de Internet Explorer remediind problema.

De la anunțul oficial din data de 8 Aprilie 2014, când Microsoft a anunțat oprirea actualizărilor oferite pentru Windows XP, este pentru prima dată când XP-ul nu mai primește suport oficial pentru o problemă majoră de securitate.

Totuși în caz că nu dorești din varii motive să schimbi sistemul de operare Windows XP, cu un alt sistem mai nou, trebuie să știi faptul că poți evita problema menționată mai sus, dacă alegi să folosești alt browser  de internet (Chrome sau Firefox).

Începând cu 8 Aprilie 2014, foarte multă lume s-a grăbit să afirme că nu va fi “capăt de țară” dacă Microsoft va opri actualizările oficiale  oferite  pentru  Windows  XP,  și că va mai trece mult timp până ca sistemul de operare să aibă cu adevărat probleme din cauza acestui fapt, dar  iată că la nici o lună de la oprirea suportului, Microsoft anunță o vulnerabilitate extrem de serioasă, pentru care nu oferă o soluție proprie.

Dacă ți-a plăcut articolul apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *