Vezi cum funcționează mașina care se conduce singură de la Google

Google-self-drivingÎntr-o postare făcută pe blogul oficial, Google spune că mașina folosită pentru cartografierea străzilor se descurcă și în situațiile reale din trafic.

Aceștia au mai spus, că până în prezent flota de mașini a parcurs în modul de conducere fără șofer aproximativ 1.200.000 de kilometri, majoritatea dintre aceștia fiind parcurși pe autostrăzi. Dar conducerea pe autostradă nu reprezintă cu adevărat provocarea pe care o întâlnești în orașele aglomerate, unde pe lângă ceilalți participanți la trafic mai intervin și pietonii, obstacolele datorită lucrărilor la partea carosabilă, cicliștii și liniile de cale ferată.

Având în vedere că actualizarea străzilor  pe harta electronică nu mai este un moft ci o necesitate pentru fiecare dintre noi, pozele actuale și străzile noi construite trebuie incluse în harta Google cât mai rapid și eficient. Conducerea efectivă de către o persoană a unui autovehicul pentru a înregistra schimbările apărute în marile orașe, este de multe ori  mult prea costisitoare, astfel că Google încearcă să implementeze ideea unor autoturisme care vor parcurge singure aceste distanțe, fără a mai fi nevoie de asistența factorului uman în procesul de deplasare a autovehiculului.

În filmarea de mai jos, puteți vedea cum navighează computerul din mașină  în situațiile reale din trafic.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *