Toți șoferii vor asta! Nissan dezvoltă o vopsea specială pentru mașini

nissanProducătorul japonez Nissan experimentează o vopsea specială numită Ultra-Ever Dry care nu permite formarea mizeriei pe caroseria mașinii. Pelicula aplicată pe caroserie creează un strat protector de aer între vopseaua originală și mediul înconjurător. Protecția împotriva murdăriei se datorează proprietăților super-hidrofobe ale compozitului aplicat pe caroserie, au declarat reprezentanții Nissan, într-un comunicat oficial.

Compania mai spune că vopseaua este testată în prezent pe modelul Nissan Note, iar compozitul a trecut majoritatea testelor  la care a fost supus (condițiile meteorologice normale, inclusiv lapoviță, îngheț și zăpadă). Inginerii de la Nissan vor continua testarea vopselei în următoarele luni la centrul tehnic din Elveția.

Partea proastă este că în prezent  Nissan nu are în plan să introducă acest tip de vopsea și la modelele standard de autoturisme. Conform unor surse  japonezii vor lua în considerare preferințele clienților, dacă aceștia doresc să aleagă aplicarea stratului  protector de vopsea pe caroseria unui autoturism nou.

Urmăriți mai jos videoclipul pentru a vă convinge cum funcționează acest compozit.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *