iPhone – Breșă de securitate, ce permite hoților să șteargă contul de iColud fară parolă

ios7_01Find My iPhone a fost prezentat de Apple, ca o modalitate de a găsi telefonul pierdut sau furat. Utilizatorul având  posibilitatea de a împiedica accesul persoanelor neautorizate la datele personale stocate în contul iCloud. Prin funcția Find My iPhone, utilizatorul are posibilitatea de a urmări pe o hartă unde se află telefonul în timp real, iar în caz unui furt acesta are posibilitatea de a bloca folosirea device-ului.

Într-un videoclip postat pe Youtube,  Miguel Alvaro arată cum poate  dezactiva contul de iCloud, fără să mai introducă parola de acces. Acesta menționează că noua actualizare a softului iOS 7 de la Apple,  oferă persoanelor rău intenționate o portiță prin care pot șterge contul de iCloud, fără să mai introducă parola, în etapa de autentificare.

Cum funcționează ?

Pentru a profita de breșa de securitate, persoana respectivă trebuie să aibă acces la meniul telefonului.  Odată accesat meniul, se deschide  aplicația iCloud, se  dezactivează opțiunea Find My iPhone,  prin selectarea “parolei uitate” de 3 ori consecutiv. Se resetează telefonul,  apoi se poate șterge contul iCloud definitiv .  În plus se poate reveni  și la  setările din fabrică, fără nici o problemă.

În cazul în care proprietarul telefonului are cod de siguranță, șansele ca  acesta să mai fie spart sunt minime, deoarece nu se poate accesa meniul setări. Așa că vă recomand cu mare căldură folosirea unui cod de siguranță, pentru a evita astfel de probleme.

Urmăriți mai jos un video demonstrativ:

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *