Fondatorul GoPro, Nicholas Woodman explică rețeta succesului său

nicholas-woodman-Nicholas Woodman, fondatorul  GoPro, spune că cel mai mare obstacol din viața sa, nu a fost frica, ci neîncrederea în propria persoană.

A fost o lecție dură de învățat: În viața personală și cea a afacerilor, tu poți fi cel mai mare inamic al tău, sau poți  fi cel mai mare susținător… nimeni nu poate să te ajute sau  să te înfrângă, așa cum o poți face tu.

Acesta a remodelat crezul lui Henry Ford, care spunea: Indiferent dacă crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți,  tu ai mereu dreptate.

Viața lui Woodman se bazează pe aceste principii. Celebra firmă GoPro, a fost a doua încercare de a reuși în afaceri. Prima firma deschisă, s-a numit funBag, dar aceasta s-a închis după bula speculativă a internetului în anul 2000, lăsându-l pe Woodman fără slujbă.

GoPro, a fost inventată din dorința lui Woodman de a se filma atunci când practica surfing-ul.

Woodman, este descris de persoanele alăturate ca un “om obsesiv, care caută mereu să inventeze prototipuri și accesorii ale camerei de filmat, muncind și 18 ore pe zi”

Fiind determinat de a avea propria firmă, acesta împreună cu nevasta sa au au cumpărat 600 de curele dintr-un magazin din Bali, la prețul de 1.90 $ bucata, apoi le-au comercializat în SUA cu 60 $ bucata, iar  împreună cu suportul financiar de 35.000 $ primit de la mama sa, a înființat GoPro.

Astăzi compania GoPro, produce camere de filmat/fotografiat, accesorii și aplicații software pentru device-uri, schimbând practic  pentru totdeauna lumea fotografiilor.

Mai jos aveți două videoclipuri de referință al camerelor GoPro.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. May 14, 2015

    […] și CEO-ul în exercițiu al companiei GoPro, Nick Woodman și-a respectat promisiunea făcută acum 10 ani față de o angajată, iar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *