Fetele amatoare de #selfie, au de acum un aliat

 

selfie_mirror_După cum s-a dovedit și în cel mai popular #selfie făcut vreodată, tocmai la Oscar, de actorul american Bradley Cooper,  există un factor limitativ în realizarea fotografiei: brațul persoanei care captează momentul poate să fie prea scurt, iar în poză persoanele din margine riscă să fie “tăiate”. În descrierea celebrei poze, postate pe contul de Twitter al gazdei premiilor Oscar, Ellen DeGeneress era menționat: “Bradley dacă aveai brațul mai lung, ar fi fost perfect…”

Oscars-Twitter-SelfieOscars-teitter-Serfie-2

Problema a fost rezolvată de S.E.L.F.I.E, o oglindă dublă care captează poze și le postează automat pe contul de Twitter sau Facebook al utilizatorului.

Proiectul a fost dezvoltat de agenția iStrategyLabs, iar acesta constă într-o oglinda dublă care ascunde în spatele ei un calculator Mac mini, o camera web și  un LED.

Softul de recunoaștere facială instalat în calculatorul Mac, inițiază procesul de fotografiere instant. După ce fotografia selfie a fost făcută, aceasta este postată pe contul de Twitter sau Facebook al utilizatorului.

Dacă proiectul va deveni realitate și produs în masă, domnișoarele sau doamnele amatoare de poze selfie în baie  și nu numai, au numai de câștigat: poza este făcută automat, încărcată direct pe contul lor de socializare iar momentele penibile  în care se vede doar capul persoanei de lângă acestea vor fi istorie.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. March 12, 2015

    […] doi ani în care a fost gazda premiilor oferite de Academie, celebra prezentatoare Ellene DeGeneres a fost înlocuită de actorul Neil Patrock […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *