Facebook și WhatsApp au lansat serviciul de apelare gratuită

WhatsApp-FacebookOdată cu achiziția aplicației de mesagerie WhatsApp de către Facebook, mai mulți utilizatori s-au revoltat, spunând că Facebook va închide sau limita serviciile oferite de  WhatsApp. Se pare că aceștia s-au înșelat, deoarece Facebook a anunțat o nouă caracteristică foarte importantă pentru aplicația de mesagerie.

Ce oferă WhatsApp prin actualizarea la noua versiune?

Utilizatorii pot efectua apeluri telefonice cu prietenii de pe Facebook în mod gratuit.  Noua caracteristică este similară cu opțiunea oferită de Viber și WeChat.

Odată cu instalarea noii actualizări,  în meniul contactelor apare o iconiță cu imaginea unui telefon lângă numele prietenilor tăi. Tot ce trebuie să faci pentru a iniția un apel telefonic, este să atingi pictograma respectivă. Deocamdată apelul telefonic se poate realiza cu  condiția ca ambii participanți să fie conectați la o rețea WiFi.

Facebook-Messenger-

Actualizarea oficială vine la câteva săptămâni, după ce pe internet au circulat zvonuri cu privire la posibilitatea de a evectua apelurile telefonice între WhatsApp și Facebook gratuit. Prin această opțiune de a efectua apeluri telefonice, Facebook infirmă în mod categoric speculațiile cum că vor închide sau neglija aplicația de mesagerie.

Personal, apreciez faptul că nouă actualizare este gratuită, iar Facebook nu încearcă să profite de popularitatea aplicației pentru a-si recupera investiția prin reclame, sau taxarea anumitor servicii.

 Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *