Aplicația de mesagerie WhatsApp,  sparge orice record în materie de utilizatori conectați

WhatsApp-FacebookPotrivit unui comunicat oficial al celor de la WhatsApp, aplicația de mesagerie online a atins pragul de 500 milioane utilizatori activi. Înainte de achiziția acestora de către Facebook, aplicația de mesagerie se mândrea cu 450 de milioane utilizatori activi. Potrivit datelor, cea mai rapidă creștere  de utilizatori a avut loc în țări precum Brazilia, India, Mexic și Rusia.

Atingând aceasta cifră uimitoare a utilizatorilor activi, WhatsApp este doar la jumătatea obiectivului propus de Mark Zuckerberg, care a spus că își dorește ca aplicația să ajungă la  1 miliard de persoane conectate activ. Acesta mai spune că WhatsApp este singura aplicație care a explodat în cifre, mai rapid decât Facebook.

Creșterea foarte rapidă de care s-a bucurat aplicația de mesagerie, se datorează în mare parte faptului că au fost cumpărați de către Facebook.

“Utilizatorii noștri partajează peste 700 de milioane de fotografii și 100 milioane de videoclipuri în fiecare zi” spune Jan Koum, fondatorul WhatsApp.

Dat fiind faptul că operatorii de telefonie mobilă oferă la un preț atractiv internet mobil, majoritatea persoanelor preferă să trimită mesaje online, în detrimentul celor clasice, astfel popularitatea aplicațiilor de gen a crescut vertiginos în ultimii ani, dar recordul absolut în materie de utilizatori conectați este deținut de către WhatsApp.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc! 

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *