AMD Radeon R9 295×2

AMD-radeon2Ca un preaviz al marelui eveniment, în care AMD va lansa ce-a mai nouă și puternică soluție grafică, biroul de PR al acestora au lansat hastag-ul #2betterthan1 (doi mai bine decât unul), aluzie la cele două nuclee grafice ce vor fi integrate pe noua placa video –  R9 295×2. În imaginile apărute pe internet, putem observa și specificațiile acesteia: compatibilitate cu Windows 8.1,  8 GB memorie, PCIe 3.0, DX 11.2.

Potrivit Donanim Habber, Asus  se va ocupa de  transportul noii plăcii video. R9 295×2  va cuprinde două nuclee Hawaii XT cu arhitectura GCN 1.1, denumită și ”monstru la pătrat”. Soluția  hibrid de răcire va fi oferită de Asus, aceasta fiind atât pe apă cât și pe aer . Cel mai probabil  ventilatorul va fi de 120 mm.

AMD radeon1

Pentru alimentarea lui R9 295×2, AMD  oferă soluția cu doi conectori PCIe de 8 pini, iar fiecare dintre aceștia se alimentează cu  aproximativ 150 W. (se prefigurează un consum mare de energie)

Rămâne de văzut care vor fi performanțele obținute în testele de overclocking, așteptate cu interes de entuziaști, precum și prețul de achiziție.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

 

Citește și:

Utilizezi aplicația de mesagerie WhatsApp? Citește asta! 

Te pricepi la tenis de masă ? Urmărește o super confruntare între om vs robot

Ce caracteristici preferă bărbații și femeile la un telefon mobil

Faceți cunoștință cu cel mai scump ceas de buzunar din lume, UR – 1001

 

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *