Amazon va lansa primul telefon inteligent la toamnă

logo_amazonDupă ani de zvonuri, speculații, etc., ziariștii de la The Wall Street au scris vineri, că Amazon planifică să anunțe lansarea  propriului telefon inteligent, în luna Iunie, în cadrul unui eveniment dedicat.

Aceștia  au mai scris, că reprezentanții Amazon au participat la o întrunire secretă cu mai mulți dezvoltatori, pentru a  le arăta noul telefon.

Programat pentru livrare abia în luna Septembrie,  telefonul va avea în partea din față patru camere, sau senzori pentru a capta privirea utilizatorului, iar ecranul oferă experiența  3D fără a mai fi necesar purtarea unor ochelari speciali. Smartphone-ul va putea să mărească sau să micşoreze unele imagini şi să manipuleze text şi imagini în funcţie de mişcările ochilor.

Speculațiile anterioare cu privire la noul terminal al celor de la Amazon nu ofereau detalii amănunțite, însă  cei de la WSJ au spus că în prima zi de comandă vor fi livrate peste 600.000 de bucăți, iar ecranul telefonului va fi de producție japoneză.Ca și  în cazul tabletei Kindle care s-a bucurat de un succes enorm, telefonul va avea un procesor din producția proprie.

La șapte ani de la lansarea primului model Kindel, Amazon este gată să își asume un risc uriaș cu un nou proiect – primul  telefon  propriu inteligent

Având în vedere logistica și resursele de care dispune un gigant precum Amazon, nu pot să mă gândesc la un eventual eșec din partea acestora. Pentru a atrage clienții, sunt convins că Amazon va practica prețuri decente ca și în cazul tabletei Kindel. Nu vor fi cei mai buni în domeniu (nici nu au cum, dacă ne gândim că acesta va fi primul lor model de telefon ), dar sunt convins că vor scoate pe piața un produs nou, inovativ la un preț decent.

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *