Tabletele vor depăși calculatoarele la vânzari în 2015

Tableta-vs-PC

Piața calculatoarelor este în scădere de aproximativ  patru ani, iar anul 2014 nu face excepție, chiar dacă mai există însă mulți doritori de desktop-uri, acestea vor fi depășite de tablete la vânzări în 2015.

Indiferent dacă vorbim de iPad, Galaxy Tab, Kindle Fire sau Barnes & Noble, tabletele au devenit din ce în ce mai căutate de utilizatori datorită portabilității, accesibilității și faptului că bateria are o autonomie foarte bună. Utilizatorii au înțeles că principalele lucruri rezolvate de pe calculator (navigare internet, citire documente, e-mail, jocuri*, aplicații*, etc) se pot face și de pe o tabletă portabilă, cu marele avantaj de a nu mai fi reținut pe loc

* păstrând proporțiile.

 

Până la 42% dintre americani dețin o tabletă, iar previziunile făcute de IDC arată că tabletele vor depăși calculatoarele abia în 2015, deși rata de creștere a vânzărilor este în scădere, declinul calculatoarelor este din ce în ce mai mare.

Mai jos aveți un grafic, concludent cu privire la raportul  vânzărilor dintre  calculatoare, laptopuri și tablete din 2012 până în 2014 + o previziune pentru 2015 și 2018.

Sursa foto: statista

Sursa foto: statista

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share, mulțumesc!

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *