Tabletele cu sistem de operare Android au depășit iPad-urile la vânzări.

Sursa foto: cultofmac.com

Sursa foto: cultofmac.com

După o lungă perioadă de timp, tabletele cu sistem de operare Android au depășit cota de piață  a tabletelor iPad pentru anul 2013, conform unui sondaj realizat de Gartnet. Peste 121 milioane de tablete, cu sistem de operare Android au fost vândute anul trecut, având un procent de 61.9 % din piață. Apple a vândut aproximativ 70 milioane iPad-uri, având o cotă de 26 %. Procentajul uriaș obținut de producătorii tabletelor Android, nu înseamnă neapărat și un profit mai mare, deoarece succesul acestora, a venit în urma vânzării tabletelor la un preț comparativ mai mic cu terminalele oferite de Apple .

Apple în schimb, continuă să vândă produse premium, deloc ieftine, destinate în special utilizatorilor pentru care experiența de folosire, plus “cultul” creat în jurul produsului,  primează în detrimentul banilor. Surprinzător, este procentajul mare obținut de tabletele cu sistem de operare Android, fapt ce arată  că majoritatea utilizatorilor caută în primul rând produse ieftine și nu foarte performante.

Dacă ți-a plăcut articolul apasă Like & Share, mulțumesc.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *