Microsoft amână finalizarea tranzacției de preluare a companiei Nokia

1microsoft-nokiaMicrosoft a anunțat că nu va finaliza tranzacția de preluare a companiei Nokia pentru suma de 7.2 miliarde de dolari până la finalul acestei luni. Producătorul finlandez se așteaptă că vânzarea divizilor și a serviciilor spre Microsoft să se realizeze până la finalul lunii Aprilie.

Nokia, spune că așteaptă aprobarea autorităților din Asia, după ce Departamentul de Justiție al SUA și Comisia Europeană și-au dat deja acceptul cu privire preluarea acestora de către Microsoft. Odată ce afacerea va fi finalizată, Microsoft va utiliza noua sa achiziție pentru a proiecta propriile smartphone-uri.

Această mutare inteligentă făcută de Microsoft, trebuie privită încrezător, deoarece Nokia a resimțit din plin în ultimii ani declinul  pe piața în care odată era lider de necontestat. Astfel experiența și capitalul lui Microsoft, plus serviciile oferite de Nokia pot aduce un plus pe piața smartphone-urilor. Rămâne însă de văzut cu ce produs vor ieși aceștia pe o piață atât de diversificată și de dură, unde la nici un an de zile apar noi terminale mobile mai puternice și mai rafinate față de predecesoarele lor.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *