Google va cripta prin HTTPS toate mesajele din Gmail

Gmail_Icon

Ce este HTTPS ? Secure Hyper Text Transfer Protocol, reprezintă protocolul de comunicație destinat transferului de informație criptată prin intermediul WWW. HTTPS este folosit în pare parte pentru a efectua operațiuni de plată electronică.

Gmail suportă conexiunea HTTPS încă din 2004, dar opțiunea de a activa conexiunea securizată, a fost adăugată pentru conturile particulare ale utilizatorilor doar în 2008.

Începând de miercuri, Gmail va transfera toate datele dintre calculator și server doar prin conexiunea securizată HTTPS. Asta înseamnă că nu mai ai opțiunea de a dezactiva conexiunea HTTPS din cont, iar securitatea mesajelor va fi mult îmbunătățită. Practic șansele ca acestea să poată fi interceptate de persoane neautorizate sunt aproape nule. Doar agențiile guvernamentale vor avea dreptul să acceseze fără acordul utilizatorului informațiile trimise sau primite.

Dacă ți-a plăcut articolul apasă pe Like & Share.

Utilizezi aplicația de mesagerie WhatsApp? Citește asta!

Faceți cunoștință cu cel mai scump ceas de buzunar din lume , UR – 1001

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *