Cum poți să îți setezi contul de Facebook, pentru a preveni spargerea acestuia!

Secure-facebook-account-from-hackersCel mai nasol moment este să descoperi că contul tău de Facebook ți-a fost spart. După un prim moment de panică în care te întrebi de ce tocmai tu ai pățit asta, realizezi că toate mesajele ți-au fost citite, pozele confidențiale vizualizate poate chiar trimise și altora, te întrebi ce e de făcut pe mai departe. Cele mai multe site-uri oferă posibilitatea de a recupera parola prin completarea unui chestionar, așa că poți să reintri în posesia contului relativ rapid. De aceea ai mare grijă când completezi întrebările secrete, datele de contact la început, deoarece prin completarea chestionarului vei putea să îți recuperezi  parola în caz că nu ți-o mai amintești sau în cazul unui furt!

Trebuie să știi faptul că poți preveni printr-o simplă setare a contului, ca alte persoane neautorizate să se autentifice în locul tău! Practic ești anunțat de Facebook în timp real dacă altă persoană încearcă să îți acceseze contul fără permisiunea ta. Un studiu din 2011, arată că unul din trei adolescenți au fost victimele hackerilor. De obicei conturile de Facebook se sparg din dorința de amuzament, de răzbunare sau din pură plictiseală, când cineva descoperă o vulnerabilitate a contului respectiv. Au fost însă și cazuri penale în care un băiat de doar 13 ani a intrat în conturile personale ale mai multor femei pe Facebook, și a postat fotografiile acestora pe site-urile pentru adulți.

Pași de urmat:

1 Intră pe Facebook, apoi apasă pe Setări/Settings

facebook-69

 

2 La setările contului, mergi la rubrica Securitate/Security

general_account_settings-3

3 Intră la Notificări de autentificare/Login notification, apoi selectează modul prin care vrei să fii notificat (email sau mesaj pe telefon) în cazul în care cineva dorește să îți acceseze contul de Facebook din altă locație* sau de pe un alt device neautorizat.

*pe baza unui script Facebook, îți monitorizează locul de unde te autentifici de cele mai multe ori, astfel că acesta va fi selectat implicit pentru a determina dacă cineva încearcă să se autentifice pe contul tău de Facebook din altă locație.

security_settings-3

 

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă Like & Share, mulțumesc.

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *