Apple lanseaza un nou sistem pentru interconectarea unui iPhone la sistemul multimedia al unei mașini

Sursa Foto: TheVerge

Sursa Foto: TheVerge

Apple este pregătită să lanseze o nouă interfață multimedia pentru autovehicule, care dorește să intermedieze conectivitatea dintre iPhone și mașină, scriu cei de la The Verge. Gigantul din Cupertino, numește acest sistem CarPlay, un nou soft proiectat de la zero care promite să ofere o experiență plăcută șoferilor ce vor utiliza iPhone-ul, în  timp ce vor conduce mașina.

CarPlay este construit în jurul lui Siri (un asistent personal, menit să ușureze folosirea telefonului prin simpla comandă vocală transmisă de utilzator, ce a debutat la modelul 4S, dar a fost optimizat considerabil pentru modelele 5S și 5C), oferind posibilitatea de a nu fi distras dacă vrei să utilizezi telefonul, adică să poți răspunde și să efectuezi apeluri, să dictezi mesaje sau să accesezi muzica fără să fi nevoit să atingi telefonul sau să privești spre acesta în timp ce conduci. Aplicația de navigație a celor de la Apple, este de asemenea inclusă în noul serviciu, care promite să îmbunătățească considerabil experiența de a conduce .

ioscarplay2_verge_super_wide

ioscarplay5_verge_super_wide

Primele mașini care vor beneficia de noul sistem CarPlay, vor debuta în acestă săptămână la salonul auto de la Geneva. Ferrari, Mercedes-Benz și Volvo au încheiat parteneriate cu Apple, pentru a introduce noua interfață în sistemele multimedia ale mașinilor. Următorii producători pe care Apple speră să îi convingă pentru a face pasul spre CarPlay sunt Nissan, Peugeot, Jaguar, Land Rover, BMW și Ford.

CarPlay va fi introdus ca o actualizare a sistemului de operare iOS7,  dar numai iPhone-urile cu conectivitate lightning (5, 5S și 5C) vor beneficia de acest serviciu. Pe lângă obișnuitele posturi de radio oferite de Apple, iTunes Radio, sistemul CarPlay va permite să accesați aplicații  de muzică online, inclusiv Spotify, Beats Radio, iHearRadio și Stitcher.

ioscarplay4_verge_super_wide

Sunt tare curios dacă noua interfață, chiar va aduce un plus considerabil experienței de a conduce, sau este doar o metoda de promovare a produselor Apple.

Update:

Dacă ți-a plăcut articolul apasă pe Like & Share, mulțumesc !

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

1 Response

  1. February 14, 2015

    […] auto la care aceștia lucrează în prezent. Serviciul CarPlay (despre care am scris mai multe aici) care integrează în consola centrală a autoturismului asistentul personal Siri, precum și […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *