Apple a brevetat un patent pentru scrierea mesajelor text în timp ce mergi

008_fau1-e1390486173713Apple are soluția pentru persoanele care merg și scriu mesaje în același timp, concentrându-se mai puțin la drumul din față și mai mult la ceea ce scriu sau citesc, spun cei de la Mashable.
Joi,  Apple a obținut un brevet de invenție de la US Patent and Trademark Office pentru “textul transparent”, care permite utilizatorilor să vadă ce este în față lor atunci când folosesc iPhone-ul.

Tehnologia “textului transparent”, va înlocui imaginea de fundal în aplicația de mesaje, cu o imagine video capturată de la camera din spate a telefonului, astfel utilizatorul va putea observa și chiar anticipa viitoarele obstacole aflate în direcția sa de mers.
Apple a depus inițial brevetul pentru “mesajului transparent” în 26 Septembrie 2012, dar compania nu a precizat care sunt planurile sale pentru acest brevet, deși caracteristica principală a acestuia, arată că ar putea fi folosit și în alte aplicații.

text-while-walking

Desigur, acestă viitoare aplicație patentată de Apple nu garantează nimănui lipsa accidentelor. Tastarea mesajelor și mersul pe jos ar putea distrage atenția utilizatorului chiar și cu un fundal transparent, prin care ai posibilitatea de a observa mai bine obstacolele aflate în drum.

Dar având în vedere că fiecare dintre noi am tastat un mesaj, sau am citit ceva în timp ce mergeam și nu eram atenți la trecători, obstacole, etc. această idee din partea celor de la Apple este binevenită.

Mai jos aveți o poză a patentului depus de Apple.

apple patent

Dacă ți-a plăcut articolul, apasă pe Like & Share. Mulțumesc!

Ionut Sandu

Ionut Sandu

Despre autor: Ionuț Sandu este un blogger entuziast, pasionat de IT. Pe blogul lui, JonTECH.ro, apar constant cele mai interesante articole din domeniul tehnologiei. Ionuț a mai scris două articole științifice despre Cloud Computing și Protocoale de Securitate SSL/TLS și SSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *